Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tegyek hogy ne féljen?

Mit tegyek hogy ne féljen?

Figyelt kérdés
Ma kaptam egy tengerimalacot,de eléggé félős. Szeretném megnyugtatni de nem tudom hogy kell,ez az első tengerimalacom.
2010. febr. 11. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
egy idő után mindenképpen megszokja a helyét :) vedd az öledbe,simogasd,add a szájába a kaját,hogy érezze,hogy szeretik :)
2010. febr. 11. 18:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Légy türelmes, félősök. Szerintem először hagyni kell, és nem kivenni. Nem szeretik, ha felülről benyúlnak, állítólag a vadon élő malacok ösztöne, hogy félnek a ragadozómadaraktól. Kell neki kuckó is, ahova behúzódhat. Sokáig tart a barátkozás időszaka. Mindenesetre a kaja jó módszer, egy idő után füttyögve fogja kérni, ha meglát vagy meghall.
2010. febr. 11. 18:11
 3/4 anonim válasza:

Vegyél neki egy kis házikót, vagy takard le a helyének egy részét, hogy el tudjon bújni és várj türelmesen, ne erőltess rá semmit. Ha ügyes leszel már a hangodat hallva visítozva fog várni.

Sok tengerimalacom volt/van, a legjobb, ha biztonságban érzik magukat, el tudnak bújni és eleinte ne nagyon hangoskodj a közelükben, mert a hirtelen/hangos hangoktól nagyon megijednek, amíg új nekik a környezet.

2010. febr. 11. 20:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. febr. 11. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!