Mit tegyek hogy ne féljen ennyire a kishörcsögöm?
4 napja hoztuk el egy kisállatkereskedésből , ott a társaival bátornak tűnt,de amint beraktuk a tök pöpec kis ketrecébe nagyon fél.Mindig bebújuk a házikójába a forgyácsba alagutakat ás hogy ne lásuk amikor mászkál , ugyanis ha látja hogy ott vagyunk ás a forgácsba egy lyukat és elbújik.Ha közelítek felé a kezemmel "sikít" néha meg is harap hogy távol tartson magától.Pedig mi nagyon jól viselkedünk vele:(
Mit tegyek ,hogy szelidítsem meg?
Szija,Nekem rengeteg hörim volt és először is most még azért félénk mert elszakították a családjától és nem szokta meg a helyet, másodszor próbáld úgy kézhez szoktatni h fokozatosan óvatosan mindig kis időre benyulsz hozzá hogy érezze hogy nem akarod bántani,legyél vele türelmes és szépen lassan szoktasd hozzá a kezedhez.
Amúgy nekem is volt egy ilyen "sikítós" hörcsögöm.:D Sok sikert hozzá.
Sokat vedd kézbe és gyakran "gyömöszöld meg" Sajnos az ilyen kis állatokat meg kell erőszakolni, hogy rájöjjenek, hogy a felé nyúló kéz jó érzés, nem bánt. Adj neki időt.
Ha nagyon harap, eleinte vastag bőrkesztyűt vegyél fel.
Az meg hogy elbújik az höri tulajdonság,azt késöbb amikor már megszokott akkor is meg fogja tenni.
Hát nagyon nem értek a hörcsögökhöz de szerintem fél.
Még meg kell szoknia az új környezetet ami napokba-hetekbe telhet..
Sztem. Te is így viselkednél ha elkötöznél egy teljesen új városba stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!