Tengeri malacot egyedül tartani?
1/10 anonim válasza:
Akkor úgy is azért,mert mindkettő ugyan olyan nemű volt! Mennyi idős? Szerintem egy fiú t.malac elmenne mellé, nekem is volt régen,elvolt mondjuk egyedül is,dr hogy milyennemű volt azt már nem tudom,réh volt. :-)
2014. dec. 12. 16:38
2/10 A kérdező kommentje:
Szült már? 1 év felett kockázatos szülni de lány is elmegy mellé
2014. dec. 12. 17:04
4/10 A kérdező kommentje:
Nem szült, és nem is áll szándékomban hogy kismalacai legyenek.
Mindenképpen egy vele egyneműt, vagyis kislányt vegyél a mostani mellé (illetve lehet még ivartalanított hímet, ez is jó páros)! Ha fél éves, akkor egy nála idősebb, 1-1,5 (vagy még idősebb) éves malackát kéne mellé venni. A régi helyen mekkora volt a ketrecük? Ha túl kicsi helyen voltak (100*50*50 cm-es ketrecnél kisebb), nem csoda, ha összekapnak. Két malackának minimum 100-as ketrec kell, de, ha lehet nagyobbat vegyél, pl. 120-as, 200-as stb. így biztosan nem lesz veszekedés. Egy picit összekaphatnak, de ez nem komoly verekedés, ez le kell játszaniuk (ne szólj bele, csak, ha nagyon eldurvul)! Először egyébként egy semleges területen (vezetékmentesített szoba pl.) találkozzanak, hagyd, hogy ott kicsit ismerkedjenek.
Remélem segítettem, ha van még kérdésed a tengerimalackákkal kapcsolatban, nyugodtan írj priviben! :)
2014. dec. 12. 21:55
lehet egyedül is tartani, de csak akkor, ha rengeteget van vele foglalkozva, a tengericoci nagyon nagyon társas lény... az enyém egyedül volt tartva, mikor itthon voltam, mindig együtt bandultunk, ha pedig melóztam, akkor a macskámmal uralták a lakást. sajnos 9 éves korában elhunyt.
2014. dec. 13. 00:08
Egyedül nem lehet tartani! Az ember nem jelent nekik olyan társat, mint egy tengerimalac, a fajtatársuk. Egymással természetesen tudnak kommunikálni, de az emberekkel nem... Szinte minden tenyésztő, hozzáértő állatorvos és a Tengerimalac Védő Egyesület is ezt mondják. (Jó példa erre: neked társ lenne egy ló, vagy egy macska egész életed folyamán, úgy, hogy nem érintkezel emberekkel? Gondolom nem. A malackákért mi tartozunk felelősséggel, így szerintem egy gazdinak kötelessége, hogy minden igényét kielégítse a tengerimalacainak, így társasan tartsa őket.)
2014. dec. 13. 10:38
ez pont egy rossz példa, rengeteg ember él úgy, hogy a társa egy ló, macska vagy a legáltalánosabb, egy kutya...
2014. dec. 13. 12:28
Mindegy, a lényeg, az, hogy kell nekik társ.
2014. dec. 13. 14:42
10/10 Jakus Csilla válasza:
Nekem is egyedul van a malac kám es nagyon jol erzi magát! de ez nem aszt jelenti hogy mindegyik ugy szeret leni .
2016. ápr. 5. 12:12
Kapcsolódó kérdések: