Hörcsögnek mi a legmegfelelőbb egy fém ketrec vagy terrárium?
Szerintem a legjobb ha a höri dönti el, hogy neki mi a legjobb. Az állatkák igénye változik a kor haladtával. Szerintem mi sem vagyunk ezzel másképpen. Ezért sokkal praktikusabb egy "LEGO" rendszerű ketrec mint egy végleges kialakítás. Mivel sok variációban lehet összeszerelni, ezért változatos életteret adhatunk a hörinek és magunknak is több mókát nyújt, mint egy rácsozott téglaforma.
A hörik a szabadban kis apró helységekből álló földalatti rendszerekben élnek, folyosók és szobácskák keverékében. Szerencsére két olyan gyártó is van akik már ezzel a felfogással tervezik a termékeiket. A Habitrail és a Rotastak.
Nekünk egy Rotastak Adventure Zone van(csővekkel kiegészítve). Ez árban is kedvezőbb és ez beszerezhető itthon is. Van benne terrárium és ketrec, apróbb helyiségek,itató, rágásvédettek a csővégek,stb. Ha akarom bonthatom 2-3 apróbb ketrecreis!
Mi elégedettek vagyunk a döntésünkkel!
A YouTube-on találtam videót:
de vannak azok amik valami műanyagból készülnek...
azok is jók?
Sziasztok!
Erre a kérdésre csak az tud válaszolni akinek mindkettőből volt tapasztalata. Sok évvel ez előtt, mikor kisgyerek voltam akkor kaptunk a bátyámmal együtt 1-1hörcsögöt. Szüleink külön terráriumban vásárolták meg 1-1kerékkel. Rengeteg problémával. Kezdve azzal, hogy a terrárium kicsi élettér egy mozgékony állatnak a mókuskerék megakadt az alomba és marha könnyen meglógtak, ezért természetesen letakartuk szerencsétleneket. Nuku levegő, nuku mozgásigény, egész éjjel a terrárium falán kepesztett és szabadulni próbált. Másik jó dolog, hogy a sarokban a ragasztást rágták és ették meg unalmukban az éjszaka. Akkor még gyerekként nem hittem hogy ez rossz körülmény nekik, de pár nappal ezelőtt a fejemet adtam újra hörcsögöt venni, és most úgy gondoltam változtatok ezen, ketrece lesz, több emeletes, és sok kiegészítővel. Diesel imádja a ketrecét, rohangál az emeleten, a rácsokon, és imádja a mókuskerekét. Nem tud megszökni, nem próbál notorikusan szabadulni. A rácsot sem rágja éjszaka, csendes, és lefutja az energiáit. Úgy gondolom hogy ezt tapasztalva bőven megéri a ketrecet választani és pár szem almot összeszedni a ketrec körül, bár meg kell mondanom, én többet verek ki, ha benyúlok a ketrecébe mint ő saját maga. A tisztítással nem értek egyet jó néhány hozzászólóval. Az alomtálcát miért is nehezebb tisztítani mint egy üveg terráriumot? Én inkább a könnyű műanyagot viszek a kádba kimosni mint egy nehéz és törékeny üvegtéglát. Semmi fogás, csúszik, törik és vág!!! És mivel alom van az aljába nem is sérül a műanyag, nem azzal van elfoglalva, hogy azt rágja. Én azt mondom ketrec, vagy ezek az új hiper szuper alagutas műanyag várak. A hörcsög szeret mászni, mozogni, egy terráriumban ennek a lehetősége minimálisra csökken. Én úgy látom Diesel is nagyon elégedett azzal a körülménnyel amit most biztosítottam számára. :)
Üdv: Szandra és Diesel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!