Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsögnek mi a legmegfelelőbb...

Hörcsögnek mi a legmegfelelőbb egy fém ketrec vagy terrárium?

Figyelt kérdés
2008. aug. 14. 11:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek a hárommal előttem íróval. egy ketrec sokkal előnyösebb mint egy terrárium.
2009. márc. 6. 09:11
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mind kettőben szoktak lenni. Estére berakom őket a terráriumba játszani(így nem szórja szana-széjjel a forgácsot és kirohanálja magát.) Azonban a terráriumban teljesen meghülyünek, a ketrecet pedig jobban szeretik. Tehát ha az állatot kérdezzük akkor szerintem a ketrecre szavaz, én is azt mondom hogy az jobb, jobb látni hogy szívesen elrohangálnak benne meg mászkálnak rajta minthogy feltapad az üvegre és ugrándozik hogy ki akar jönni.
2009. máj. 23. 21:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem volt ebben is, és abban is, terráriumba folyton kapaszkodott hogy ki akar jönni nyüszögött, nem volt büdös egyáltalán de friss levegő se jutott nagyon be, a terrárium 30% a szellőzik, a ketrecé 100%-ban, és az a szag amit termel(nagyon csekély) eloszlódik a levegőbe, de mivel az ammónia nehezebb a levegőnél, ezért leszáll a járólap szintjéig, nem is érzed, de a hörcsög érzi a változást, ráadásul sokkal többet tud ketrecbe mozogni, amíg terráriumba volt, félt a kezemtől, nem hallott semmi zajt, és nem reagált semmire(ebben a pillanatban felébredt a hörim és akkorát nyújtózkodott:) ) de most hogy ketrecbe van szereti a kezemet, oda jön hozzá, ha meghallja a hangomat akkor egyből felkel és jön ki a házából, a ketrec sokkal jobb, ha nem akarsz takarítani, akkor ne tarts állatot, mert minden állat szemetel, és jól mondta az egyik előttem szóló, ne magadnak válassz hanem az állatnak, a papagájnak se vesz senki terráriumot, mert kiszórja a magokat:) és lehet hogy a terrárium tisztítása könnyebb, de a ketrec sokkal higénikusabb
2009. okt. 3. 18:34
 14/19 anonim válasza:
100%

Szerintem a legjobb ha a höri dönti el, hogy neki mi a legjobb. Az állatkák igénye változik a kor haladtával. Szerintem mi sem vagyunk ezzel másképpen. Ezért sokkal praktikusabb egy "LEGO" rendszerű ketrec mint egy végleges kialakítás. Mivel sok variációban lehet összeszerelni, ezért változatos életteret adhatunk a hörinek és magunknak is több mókát nyújt, mint egy rácsozott téglaforma.

A hörik a szabadban kis apró helységekből álló földalatti rendszerekben élnek, folyosók és szobácskák keverékében. Szerencsére két olyan gyártó is van akik már ezzel a felfogással tervezik a termékeiket. A Habitrail és a Rotastak.

Nekünk egy Rotastak Adventure Zone van(csővekkel kiegészítve). Ez árban is kedvezőbb és ez beszerezhető itthon is. Van benne terrárium és ketrec, apróbb helyiségek,itató, rágásvédettek a csővégek,stb. Ha akarom bonthatom 2-3 apróbb ketrecreis!

Mi elégedettek vagyunk a döntésünkkel!

A YouTube-on találtam videót:

http://www.youtube.com/watch?v=-mq6HKqh9Cw

2009. nov. 3. 09:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
megnéztem a vidit nagyon cuki
2009. nov. 3. 22:07
 16/19 anonim ***** válasza:

de vannak azok amik valami műanyagból készülnek...

azok is jók?

2010. júl. 12. 17:02
 17/19 Szandra-Diesel ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Erre a kérdésre csak az tud válaszolni akinek mindkettőből volt tapasztalata. Sok évvel ez előtt, mikor kisgyerek voltam akkor kaptunk a bátyámmal együtt 1-1hörcsögöt. Szüleink külön terráriumban vásárolták meg 1-1kerékkel. Rengeteg problémával. Kezdve azzal, hogy a terrárium kicsi élettér egy mozgékony állatnak a mókuskerék megakadt az alomba és marha könnyen meglógtak, ezért természetesen letakartuk szerencsétleneket. Nuku levegő, nuku mozgásigény, egész éjjel a terrárium falán kepesztett és szabadulni próbált. Másik jó dolog, hogy a sarokban a ragasztást rágták és ették meg unalmukban az éjszaka. Akkor még gyerekként nem hittem hogy ez rossz körülmény nekik, de pár nappal ezelőtt a fejemet adtam újra hörcsögöt venni, és most úgy gondoltam változtatok ezen, ketrece lesz, több emeletes, és sok kiegészítővel. Diesel imádja a ketrecét, rohangál az emeleten, a rácsokon, és imádja a mókuskerekét. Nem tud megszökni, nem próbál notorikusan szabadulni. A rácsot sem rágja éjszaka, csendes, és lefutja az energiáit. Úgy gondolom hogy ezt tapasztalva bőven megéri a ketrecet választani és pár szem almot összeszedni a ketrec körül, bár meg kell mondanom, én többet verek ki, ha benyúlok a ketrecébe mint ő saját maga. A tisztítással nem értek egyet jó néhány hozzászólóval. Az alomtálcát miért is nehezebb tisztítani mint egy üveg terráriumot? Én inkább a könnyű műanyagot viszek a kádba kimosni mint egy nehéz és törékeny üvegtéglát. Semmi fogás, csúszik, törik és vág!!! És mivel alom van az aljába nem is sérül a műanyag, nem azzal van elfoglalva, hogy azt rágja. Én azt mondom ketrec, vagy ezek az új hiper szuper alagutas műanyag várak. A hörcsög szeret mászni, mozogni, egy terráriumban ennek a lehetősége minimálisra csökken. Én úgy látom Diesel is nagyon elégedett azzal a körülménnyel amit most biztosítottam számára. :)

Üdv: Szandra és Diesel

2010. júl. 20. 21:04
 18/19 anonim ***** válasza:
47%
minkettőnek van előnye hátránya. nekem a terrárium szimpatikusabb. nem szórja ki a forgácsot de ha csak ez lenne ami jobb benne akkor nem ezt választanám. a ketrec rácsaitól megőrülhet, a terrárium nem szellőzik jól . ja és a ketrec rudai ha festettek és a höri azt rágja abból nem sül ki semmi jó..
2011. aug. 1. 18:33
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
ja és "hörcsög függő" hogy mit választasz
2011. aug. 1. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!