Milyen tapasztalataitok vannak kisállat kereskedésben vett törpenyuszikról?
Ha esetleg nem ismernéd, ez egy nagyon jó oldal, vannak örökbe fogadható nyuszik, és rengeteg hasznos tanács:
Sajnos ne legyenek illúzióid, a kereskedési eladók egyáltalán nincsenek képben ilyen kérdésekben, simán odaadják a nőstényt "bakként" (nem egyszer vemhesen), mert amúgy sem könnyű megállapítani a nemüket, fogalmuk sincs a helyes nyúltartásról, sem arról, hogyan lehet felismerni a foghibát...
köszi a linket!
fura mert amúgy teljesen egyetértek veled.
eladót nem kérdeznék meg a nyusziról, azt magamra bízom, nekem legalább van többéves tapasztalatom - neki nem biztos. azt kérdezném csak meg, hogy honnan jönnek a nyuszkók. Meg fogom gondolni, nagyon hezitáló vagyok per pillanat, pro és kontra hallok itt-ott érveket.
meg azon gondolkodtam, bemegyek az állatdokihoz, és begyűjtök tőle is néhány infót, kezelt ő már biztos jó néhány nyuszit...
Nagyon hálás vagyok hogy így próbálsz eligazítani!- jól is jön, őszintén :)
megnéztem a linket, és odaérve rögtön beugrott, hogy ezt ajánlotta korábban valaki és valóban néztem is. emlékeztem is rá, látom egy-két új kis jövevény megint akadt. mindnél az a probléma, hogy azt írják, a nyuszkó csak eszegetni meg bogyózgatni jár a ketrecbe, egyébként szabadon van. az enyém csak felügyelet alatt volt kint, akkor is legtöbbet ölben ücsürgött, feküdt , pihent velem, nem volt futóbajnok. - szerencsére. ne tudom megoldani a folyamatos szabadságát, nem nyúlbiztos a lakás, sőt a földön van egy halom ikea doboz, - nincs helye.
jaj, nem egyszerű...
Hiába nézed meg a körmét, fogát, röntgen szemed nincs, nem látsz bele a nyusziba, a betegség meg csak akkor látszik kívülről, ha már nagy a baj.
Kereskedésből nem kapsz tízezer alatt, sőt, 12-15 ezer általában egy nyuszi, míg tenyésztőnél 10 ezer alatt is oltott, garantáltan egészséges nyuszit kapsz.
Elhiszem, hogy szeretnél jót tenni, de minden eladott nyuszi helyére van 3 másik
Ha rákérdezel, hogy honnan vannak a nyuszik, úgyis azt mondják, hogy xy tenyésztőtől...de nem az a tenyésztő, aki összerak két nyuszit, aztán majd lesz valami. Egy tenyésztö sosem adja a nyuszijait kereskedésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!