Degu vagy nyuszi? Melyikre mennyit kell költeni?
Figyelt kérdés
Szeretnék degut,vagy nyuszit,de nemtudom melyik legyen.Mindkettő nagyon tetszik,de félek hogy nem lehetnének bent a házba,max télen,de akkor se a szobába,mert a szüleim a ,,Minden állat büdös" mondat hívei...Eltudnám tartani az ösztöndíjambol,mivel elég jó tanuló vagyok a hátrányaim ellenére,tehát a tanulmányi eredmény függése nem lehetne.A nyuszi jó lenne kinti tartásal,de félek,hogy valami állat beszabadul hozzá,és hát..na..volt nyuszi nincs nyuszi.Degut is nagyon szeretnék (tudom hogy 2 kell) csak anyuék mindig lepatkányozák,és azt mondják,hogy biztos h büdi meg stb...Mind két állatkánaka tartásához utána néztem,de maradt pár kérdésem?Melyiknek mennyi az oltása?Mikor kell őket oltani és mi ellen?(A nyuszinál tudom,hogy kell a szúnyog ellen) Válaszokat előre is köszi!:)2014. aug. 26. 11:54
1/7 anonim válasza:
Ne vegyel ugy allatot h n tudod 100%osan ellatni es mindent megadni neki. Persze aranyos meg minden de figyelmet igenyelnek. A nyuszinak kell mozgaster amit az egyetem mellett a pinceben nem tudsz megadni neki. Az oltasok eleg dragak es van vele sok dolog ami nem hanyagolhato! Ezt nem bantasbol irtam csak h gondold at es vagy 100%os figyelemmel legyel az allattal szemben vagy inkabb ne vegyel;) foglalkozni kell veluk!😘
2/7 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy foglalkozni kell velük,és nem egyetemen vagyok,hanem szakiskola,és ott kapok ösztöndíjat :) ugymond mindent megtudnék neki adni,mozgás teret is :) Csak az állatorvosis kérdésekre nemtaláltam választ .
2014. aug. 26. 12:15
3/7 anonim 

válasza:

A degunak semmiféle oltásra nincs szüksége. Maga a degu amúgy nem büdös, van egy szaga, de azt nem nevezném büdösnek. Na a ketrece, az már inkább, de az sem olyan tömény bűz. Hetente nem árt takarítani, de ha ezt biztosítod, akkor nem lesz vele probléma. Nagyon kis édesek, én imádom az enyéimet.:) Egészen barátságosak is tudnak lenni amúgy, viszont nem szabad tolakodónak lenni. Amúgy annyira nem patkányos, de valóban van benne.
4/7 anonim 

válasza:

Nyuszi oltás ára változó. Attól függ melyik orvoshoz viszed. Én fizettem már 2500- öt, még egy másik 4 ezret kért.
Mixomatosis és rhd ellen kell oltás. Ezt kombináltként is kaphatja. Rhd ellen 1 évig véd,másik ellen fél évig.
És ha a legelső oltását megkapja,akkor majd asszem 4 hétre rá kell kapjon egy ismétlőt is.( remélem a 4 hétre jól emlékszem)
Én nyuszim 8 hetesen kapta az első oltást.
5/7 anonim 

válasza:

A nyuszik valamennyivel többet esznek és oltásra is szükségük van, emiatt egy kicsit drágábbak is. A degukat nem kell oltatni, és kistestűek lévén kevesebbet is esznek, viszont őket tilos kint tartani (nyáron a melegben hőgutát kapnak, télen a hidegben jobb esetben megfáznak, rosszabb esetben halálra fagynak...). Természetesen pincében, padláson és garázsban sem szabad degukat tartani a poros, koszos, dohos, állott levegő miatt (de nyuszikat sem). Tehát ha a lakótérben tartás ki van zárva, akkor a degukról is mondj le. A nyuszik jobban bírják a kint létet, de kifejezetten kinti tartásra való nyúlházat kell venni, egyrészt a jobb hőszigetelés miatt, másrészt hogy tényleg ne tudjanak bejutni ragadozók.
6/7 anonim 

válasza:

A nyuszkónak van kombinált oltás én most kaptam nyuszikat es imadom oket megvettuk neki ezt a kombinalt oltast es amit évente kell adninekik be 1 dobozba 5 oltas van az ara 9000 ft volt :)
7/7 anonim 

válasza:

Én egyiket sem ajánlanám. A degukhoz nem értek, de az egyik előbbi válaszoló leírta, hogy nem szabad őket kinn tartani és a nyuszit sem ajánlatos. Rengeteg figyelemre van szüksége, akkor boldog, ha az ember közelében van. Ha szinte egész nap kinn lenne, akkor nem érezné jól magát, szóval nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!