Két tengerimalacot vagy egy macskát tartsak?
Hamarosan kertes házba fogok élni, és a szüleim azt mondták, hogy tarthatok állatot. De persze egyet, tengerimalac esetében kettőt-ez nyilván érthető.
Nos, nem tudok dönteni! Mivel, hogy a macsekk cuki és dóromból, meg minden, de a tengerimalaccal van tapasztalatom is.
A macska olyan kinti-benti lenne. Ha pedig malacot választanék, akkor egy (kb.) 120x100 cm-s ketrecbe lennének (persze őket is vinném ki). Ha pedig a cicát választom, akkor egy jó házat-kaparófát csinálnék neki.
Szerintetek 2 tengerimalacot vagy egy cicát válasszak?
(a takarítás nem annyira jelentős szemszög, mert voltak nyulaim, akik jól eltaposták az ürüléküket, szóval ha ezeknek nem lapáttal kellene szedni az ürüléküket, akkor nekem megváltás lenne)
Ja és még valami:
Összesíteni fogom a szavazatokat. :D vagyis aki mindkettő mellett érvelt (azt hiszem a 7-es számú) , léci mond, hogy melyikre szavazol. :DD
7-es vagyok :) ha anyudéknak az anyagiak ennyire fontosak (ami persze érthető), akkor legyenek a malacok. Kevesebb a költsége összesen, mint a macskának, már ha persze az ember felelősen tartja. Ha jól veszem ki a szavaidból asztalos is van a családban, így az alom kérdése (faforgács) is megoldódik. A kaja egy kertes házban egyszerű, némi zöldség, magok na meg az udvaron rengeteg gyermekláncfű/pitypang van, aminek a levelét nagyon szeretik.
A macskáim átlag 10-12 évig éltek ( a mostani nőstényem 11 éves), a tengerimalac csak 3-4 évig :(
hú, már megint ezzel a felhasználóval vagyok, de még mindig a kérdező vagyok:
Persze, hogy megoldódna az alom :D Apum nagyon szeret kertészkedni, ezért a gyermekláncfű, s az ehhez hasonló is megoldódna. Nem tudom milyen malacokat láttál, hogy 3-4 évig élnek, de nekem az ismerőseimnek mindig 7-12 évig éltek ://
De te akkor most a tengerimalacra "szavazol"? :DD
a saját tengerimalacom volt, ő sajna beteg lett :( de ez benne van a pakliban egy macskánál is
szóval:
hajrá malacok! :D
Én a macsekot választanám, mégpedig kislányt. Próbálnám úgy nevelni, hogy sokat legyen a házban. Persze kimehet, amikor csak akar, de nem szeretem az olyat, ha folyton elmegy, és csak kajálni jön haza...
Szóval válassz egy olyan macsekot, amelyik nagyon bújós és dögönyözhető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!