Két tengerimalacot vagy egy macskát tartsak?
Hamarosan kertes házba fogok élni, és a szüleim azt mondták, hogy tarthatok állatot. De persze egyet, tengerimalac esetében kettőt-ez nyilván érthető.
Nos, nem tudok dönteni! Mivel, hogy a macsekk cuki és dóromból, meg minden, de a tengerimalaccal van tapasztalatom is.
A macska olyan kinti-benti lenne. Ha pedig malacot választanék, akkor egy (kb.) 120x100 cm-s ketrecbe lennének (persze őket is vinném ki). Ha pedig a cicát választom, akkor egy jó házat-kaparófát csinálnék neki.
Szerintetek 2 tengerimalacot vagy egy cicát válasszak?
(a takarítás nem annyira jelentős szemszög, mert voltak nyulaim, akik jól eltaposták az ürüléküket, szóval ha ezeknek nem lapáttal kellene szedni az ürüléküket, akkor nekem megváltás lenne)
Macska, méghozzá kandúr.
Nem fial, önellátó, megfogja az egeret, sütve finom.
:D igaz, de a macseknak hagynék kint játékokat, csak, hát, anyumék is a közelben lennének.
Bár, a malac tényleg nagyon jó lenne. ://
Két tengerimalacot és egy macskát együtt, rövid idő alatt csak egy macskád maradna :)
Viccet félretéve:
Nekem volt mind2, sőt macskám most is van.
A tengerimalac aranyos, meg minden. De egyrészt baromi hangos (úgy visít, mint egy igazi kismalac), másrészt viszonylag rövid ideig él. Ők zömmel a lakásban lennének - főleg télen.
Volt kinti-benti macskám is (a mostani csak kinti, amióta gyerek van). Ha őt választod, azt azért tudni kell, hogy több vele a macera. Rendszeres oltások, élősködő irtás, ivartalanítás (ha kandúr, akkor azért, mert iszonyú sérülésekkel tud hazajönni ha ivarérett lesz, ha nőstény és nem szeretnéd tenyészteni, akkor azért), időközönként féreghajtás. Egy jó állatorvos, mert az macskánál mindig kell. A lakásba alomtálca, friss alom, kinti-benti tálka, bentre játékok, kaparófa ha a bútorokat és a függönyt meg akarod kímélni.
Ha lementek otthonról pl nyaralni, a malacokat ketrecestől oda tudod adni valakinek, aki addig a gondjukat viseli, de a macska már macerásabb.
Mérlegelj!
Kérdező vagyok, más felhasználóval:
Hát, nem pont rövid az idő, mert ismerek olyant, akinek 12-13 évig is élt.
Hmm, csak az, hogy sokat nem szeretnének anyumék se költeni, vagyis mindent házilag akarnak. Vagyis ilyen mániájuk van, hogy "ha itthon meg tudjuk csinálni, akkor csináljuk is meg". Szóval valami tálkát összeütnének az alomnak (mert asztalosok) stb.
Az a gond, hogy Te egyaránt írtál jót, és rosszat a malacról, és a cicáról, ezért nehéz dönteni :D
Mondtam, hogy a szag nem igazán számít, mert rosszabbak nem lehetnek mint a nyulak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!