Szeretnék egy tengerimalacot vagy egy nyulat, de nem tudom, hogy melyik "jobb". Már tartottam régebben mindkettőt. Melyikük a "büdösebb"? Melyikük az olcsóbb az összes kiadás (ketrec, tál stb. ) szempontjából? És ez körülbelül menyi kiadást jelent?
Szia!:)
Nem akarok kötekedni, de szerintem a tengerimalac mellett dönts. Sokkal kevesebb gond van vele és költséghatékonyabb mint a nyúl. Ha fapelletet használsz, szinte semmi szaguk sincs. Nem írtad, hogy törpenyúl vagy házinyúl. Ha házi, akkor sokkal nagyobb hely kell neki, ráadásul nehezebben szelídül meg. Viszont egy tengerimalaccal sokat kell foglalkozni és igaz, hogy egyedül nem lehet tartani.
Szia!
Nekem volt törpenyulam (aztán kiderült, hogy kicsit sem törpe). Nagyon macerás volt, hogy nagyon gyakran kellett takarítani, illetve nálam a legeslegnagyobb baj az volt, hogy rágta a ketrecet (főleg éjszaka). Nem tudom miért csinálta, hiszen rendesen kapott kaját, rengeteget ugrálhatott a ketreén kívül, illetve kipróbáltam egy olajat is (ajánlották nekem erre a problémára), de még úgy is rágta. Így aztán elég elviselhetetlen volt a nyuszitartás. Mindemellett drága mulatság.
4 hónapja van egy hosszúszőrű (!) kölyök lány tengerimalacom, és imádom! Nem büdös, hetente egyszer takarítom, és igen, egyedül tartom (bár ha megoldható lenne neked, tarts párban!), de rengeteget foglalkozok vele. Imádnivaló állat, és nem is olyan drága, mint a nyuszi (mármint minden felszereléssel együtt). Annyira kell figyelni, hogyha hosszúszőrű, akkor sokat kell foglalkozni a kis "hajával", és nyáron érdemes rövidebb fazonra vágni, mert nem bírják a meleget. A másik, hogy a felnőtt malacnak havonta vágni kell a karmát. Azt ajánlom, hogy legelőször állatorvoshoz menj, mert a vágásnál ha véletlenül belevágsz az érbe, akkor nagy baj is lehet. Mi is jövőhéten megyünk dokihoz, ott ő megmutatja mit hogyan kell csinálni (ezentúl már otthon fogjuk vágni), meg megnézi a malac szemét, fülét, szóval megvizsgálja, hogy egészséges-e. A nyuszival ellentétben nem kell nekik oltás, szóval azt sem kell kifizetni.
Mindegy, már ígyis egy regényt írtam, szóval nem húzom tovább: szerintem tengerimalacot válassz. :) Nem fogod megbánni, és imádni fogod, mikor "pop-cornoznak". (Nézz utána mit jelent ez a tengerimalacoknál). :) Sok sikert! Majd írd meg, melyik állat mellett döntöttél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!