Normális, hogy ezt tette a nyulam? (bővebb lent)
Van egy 8 hónapos (Német Óriás) nyulam, és 2 testvérnyulam akik (Belga- és Német Óriás keverékek) 5 hónaposak. Már megszokták egymást meg minden, csak ma láttam valamit, amit egy hónappal ezelőtt is észrevettem.
Egy hónappal ezelőtt: Az egyik 5 hónapos nyúl (akkor 4 volt) mászott rá mind a két nyúl hátára, és mozgatta a seggit. Erre a nagyobbik futott körbe, mert látszólag nem tetszett neki. A másik nyúlhoz ritkán ért hozzá.
Most: A nagy nyúl (hamarosan visszük fedeztetni) mászik mind kettő hátára s ugyan úgy mozgassa a seggét. A két kisnyúl ezt engedi is. Ilyenkor én próbálom egymásról levenni, meg-meg büntetni.
De most miért csinálják ezt hónaponta?
Ne büntesd, ez természetes dolog, dominanciaharcnak hívják.
Így rendezik le, hogy ki a főnök.
Időnként (kamaszkorban vannak) egyik-másik úgy érzi, hogy át tudná venni a hatalmat a főnöktől (erősödött egy kicsit) és bepróbálkozik. Vagy sikerül vagy nem. Vagy a főnök pont ezt előzi meg azzal, hogy időnként tudatosítja a többiekben, hogy ki az úr a háznál.
Felesleges a büntetés, mert fogalma sincs, hogy miért kapja.
Négy hónaposan már ivarérettek (az más kérdés, hogy nem tenyészérettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!