Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van két nyulam, testvérek,...

Van két nyulam, testvérek, négy és fél hónaposak, az egyik koca, a másik kani, és attól tartok, hogy vemhes lett, mert nő a hasa. Honnan tudom, hogy lesz kisnyuszi?

Figyelt kérdés
A fajtáját nem tudom, keverékek, de nem valami kistestű.

2014. júl. 21. 17:28
 1/5 KGabi0000 ***** válasza:
71%
A nyusziknál a lányt nősténynek nevezzük.Vidd el a állatorvoshoz ő meg tudja mondani.De miért tartasz egy nőstényt és egy kant együtt,abból biztos,hogy kisnyuszi lesz,viszont nagy esély van rá,hogy nem lesznek normális,ép kisnyuszik,mivel testvérek.Vidd el az egyiket ivartalanítattni,az lett volna eddig is a legjobb megoldás.
2014. júl. 21. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:
23%

#1! majdnem mindenben igazat mond...

de én nem tartom valószinűnek h bolondok, fogyatékosok lesznek a kicsik mivel nyúlak...

2014. júl. 21. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Egyrészt: nőstény és bak

Másrészt különböző nemű nyulakat nem tartunk együtt ivartalanítás nélkül, ha nem akarunk kisnyulakat, testvéreket meg pláne nem!

Nagy az esély rá, hogy vemhes, viszont mivel a testvérétől, valószínűleg beteg utódok fognak születni, ráadásul, mivel még az anyanyúl borzasztóan fiatal (8 hónapos kor előtt nem szokás őket pároztatni), az is lehet, hogy belepusztul.

Éljen a felelős állattartás.

2014. júl. 21. 17:51
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

2.

Nem a kisnyulak mentális állapotáért aggódunk, hanem a fizikai egészségükért - könnyen lehetnek ugyanis életképtelen utódok... És igen, a nőstény bele is pusztulhat a korai ellésbe.

2014. júl. 21. 18:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Jó, eltekintve a bakijaimtól, én már rég el akartam vinni ivartalanítani őket, de a szüleim azt mondták, hogy nem is biztos, hogy lehet ilyet, meg majd megkérdezzük egy állatorvostól,később csinálunk vele valamit,stb.

Én teljesen össze vagyok esve, mert nagyon aggódom a kisnyuszik, és a nyuszim egészsége iránt. Szerettem volna valamivel barátságosabb, és támogatóbb segítséget kapni, hogy legalább ne legyek még stresszesebb, mert tudom, hogy nem jól csináltuk, de ha lehet, igyekeznék megmenteni őket. Ha elviszem egy állatorvoshoz, az mennyire tud nekem segíteni? Megmondja, hogy vemhes-e, vagy sem és ennyi?

Nem szeretném, ha bármelyik nyúllal történne valami, de én is azt látom, hogy lehet hogy fog.

2014. júl. 26. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!