Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak, ha a hörim nem...

Mit csináljak, ha a hörim nem engedi meg, hogy kivegyem?

Figyelt kérdés
Ma vettük. Túl korai? Biztos fél. Kb.: mikor fogja megengedni, hogy kivegyem?

2014. júl. 30. 19:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy kézhez volt-e már szoktatva. Hol vetted, tenyésztőtől vagy állatkereskedésben?

Ha tenyésztőtől akkor szerintem 1 hónap múlva már kiveheted, ha boltból akkor lehet tovább tart.

Csak lassan szokik hozzá a környezetéhez, most 1 hétig ne nagyon zargassátok, had szokja meg a ketrecét/terráriumát. Utána csak a kezedből adj neki finomságot, hogy megszokja hogy benyúlsz hozzá. Rögtön kivenni egyiket sem lehet.

2014. júl. 30. 19:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Állatkereskedésből vettük. Volt még egy hörink, őt 2 nap alatt ki lehetett venni. Lehet, hogy csak nagy szerencsénk volt? Már hagyja, hogy megsimogassam, de amikor kivenni próbálom, akkor vinnyog. Én most 2 napra elmegyek, csak a szüleim lesznek otthon, így talán meg tudja szokni. Szerinted?
2014. júl. 30. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát akkor valami ultra gyorsan alkalmazkodó hörcsögöd volt előzőleg, igazán ritka hogy ilyen hamar közel engedi magához az embert :)

Szerintem egy hetet azért adj neki, addig benyúlhatsz adhatsz neki enni kézből ha hazajöttél. Utána megpróbálhatod kivenni, de ha nem sikerül akkor ne erőltesd, csak folytasd a kézből etetést, meg mondjuk a tenyeredbe rakhatod az ételt és akkor megszokja a kezedet :)

Az első hörim 1 hét alatt kezes lett, a másiknak viszont egy hónap kellett mire megengedte hogy felvegyem és teljesen megbízott bennem. Mindegyik más, hiába mondják sokan hogy a kis állatoknak nincs személyiségük :)

2014. júl. 30. 21:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben. Nagyon védi a házát, ami az első emeleten van. Ha ott megpróbálom megsimogatni, akkor harap. De a földszinten engedi, hogy megsimogassam. Csak azért furcsálltam a viselkedését, mert én hozzá voltam szokva, hogy a régi hörim mindig hagyott mindent.Jó, akkor adok neki egy hetet. Köszi!
2014. júl. 31. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!