Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szerintetek merjek így nyuszit...

Szerintetek merjek így nyuszit tartani?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy törpenyuszit, nagyon szeretném, sokat foglalkoznék vele, csak hát van hogy későn érek haza, már reggel 7-kor megyek itthonról és este 5-6-7 felé érek haza. Anyum azt mondja (merthogy ő sincs itthon sokkal többet) hogy itt fog gubbasztani a nyuszi a sötétben, és az nem jó. Ugye tél van és korán sötétedik. Amikor valamelyikkünk itthon van kiengednénk, ha viszont nem vagyunk itthon akkor 100*50cm ketrecben lenne. Nem akarom hogy a nyuszinak rossz legyen, de különben mindig foglakoznék vele ha itthon vagyok. Szerintetek be merjem így vállalni? Mennyire van el a nyuszi magában (mindent megveszek neki ami kell, játékok stb)? És mennyire zavarja a sötét?
2010. jan. 5. 20:36
 1/7 anonim válasza:
47%
Én az elolvasottak alapján, inkább azt javaslon vegyél valamilyen kisebb testű emlőst ( egér, hörcsög...)( de őket is csak párba, hogy ők se unatkozzanak. Ketten is elférnének a ketrecben) , mert nekünk a nyuszink igényelte a foglalkozást. Ahogy leírtad, nem szokna hozzátok elég hamar, így agresszívvá is válhat egy idő után. Sajnos saját tapasztalat. Ha mégis úgy döntesz, hogy megveszed, remélem nektek sikeresebben fog menni:)
2010. jan. 5. 21:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt törpenyuszim és szegényt egy pici ólba tudtam csak tartani. Persze volt amikor kiengedtem kicsit, futott pár kört az udvaron másnapra meg már nem élt. Valószinűleg sok volt neki hirtelen a sok mozgás.
2010. jan. 6. 11:58
 3/7 anonim ***** válasza:
nyugodtan tartsál. ugyan annyit vagyok énis otthon mint te és az én nyuszim is nagyon jól elvan egymagába. ne félj nem fog elvadulni. én 1hónapos korába kaptam és most 6 éves. bár a sötétet nem igazán szereti
2010. jan. 6. 20:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! És Te mit teszel a sötét ellen, van valami tipped? Inyenkor télen elkerülhetetlen.. Vannk játékai a nyuszidnak, amikkel elfoglalja magát? Ha igen milyenek..?
2010. jan. 7. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem volt törpenyuszim, ő egy tengerimalaccal lakott együtt és nagyon szerették egymást. Szerintem, ha veszel mellé egy tengerimalacot vagy egy másik nyuszit, akkor nagyon jól ellesz.

Nyusziim is voltak, egyszerre mindig kettő, mert én sem vagyok sokat otthon.

Nem hiszem, hogy kellene nyuszinak játék. Nem játszós típusok, nekik bőven elég az, ha körbeszimatolhatják a szobát.

Sőt, bármilyen hihetetlenül is hangzik, a nyuszikat meg lehet tanítani a szobatisztaságra. Akkor szabadon mászkálhatnak egész nap a lakásban, és egy helyre járnak "WC-re".

Nekem volt olyan nyuszim, amelyik szobatiszta volt. Csak nyuszibiztossá kellett tenni a lakást (kábeleket eldugni, szobanövényeket elérhetetlenné tenni stb.).

Szóval, szerintem nyugodtan vállald be, akár egyedül, akár kettesével.

2010. jan. 7. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
20:53-mas vagyok:) Hát a sötét ellen nem nagyon tudsz mit tenni:\ ablak közelbe teszed, de nem közvetlenül a napfényre de se a huzatra. Több kis háza van a ketrecében. Nagyon szeret új dolgokat felfedezni, szóval átkell sűrűn rendezni. Bár az enyém átrendezi magának ha unatkozik :D Ha ilyen fábol készült apró cuccokat, amiket nem tud lenyelni azokat dobálgatja össze-vissza, azzal tejesen jól elvan:D Remélem tudtam segíteni:)
2010. jan. 9. 21:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, köszi a választ neked is és a többieknek is!
2010. jan. 9. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!