Két napja hoztuk haza, először se enni, se inni nem akart, aztán pár óra múlva nekiállt, azóta viszont annyi eszik, mint egy elefánt. Másfél óránként újra kell töltenem az etetőjét (egyszerre egy evőkanál tápot kap). Úgy vettem észre, hogy a búzát nagyon nem szereti, mindent megeszik a tápból, de azt szépen kiválogatva otthagyja állandóan. Ha nem adok neki enni, akkor már arra is képes, hogy azt is befalja. Nem nagy még, alig két hónapos. Mennyit kéne egy nap ennie? Nem tudom megállni, hogy ne adjak neki megint, mikor látom, hogy annyira keresi, hogy még a leszórt morzsadarabokat is felszedi az alom aljáról, de tudom, hogy így meg egy hét alatt tehén méretű lesz.
2014. jún. 18. 02:10
1/8 anonim válasza:
Adj neki szénát, és azon elnyammoghat. Te vagy a gazdija, ne sajnáld, nagyon nehéz egy elhízott nyuszit lefogyasztani.....
2014. jún. 18. 05:14
2/8 anonim válasza:
Szerintem mert éhes!
2014. jún. 18. 05:37
3/8 A kérdező kommentje:
Nekem szakértő azt mondta, hogy naponta 2-3 alkalommal kapjon tápot, azon kívül meg egyen szénát és igyon vizet. De ez folyton éhes.
2014. jún. 18. 06:22
4/8 anonim válasza:
A legtöbb nyuszi ilyen kis éhenkórász. Széna mindig legyen előtte, de tápot elég napi egyszer vagy kétszer adni, egy kisebb marékkal, akkor is ha megenne többet is. Az a jó ha sok szénát eszik.
2014. jún. 18. 09:27
5/8 anonim válasza:
Átver téged. Kiválóan tudják játszani az éhező etiópot, de nem szabad folyton tápot adni, mert elhízik, ami idő elötti halálhoz vezet. A magkeverék helyett vegyél neki pellet formájú tápot, abból nem tud válogatni, és minden fontos dolog megvan benne.
Széna legyen előtte, tápot csak reggel-este adj neki, és ezt tartsd is be. A széna a fő táplálékuk, ezt kell ennie 70%-ban.
2014. jún. 18. 10:32
6/8 csengukaa válasza:
Nem szabad naponta sokat enni adni neki. nekünk is van nyúlunk de ők is mindig éhesek. reggel és este kell adni nekik. de ha nagyon sokszor adsz neki akkor mindig mindent megesz így nől a foga és ha túl nagyra nő akkor nem fog tudni enni. és így elpusztul .nekünk már történ ilyen. de ase mondom hogy éheztesd. csak egy tanács
2014. jún. 18. 14:42
7/8 anonim válasza:
A foga nem attól nő, h sokat eszik, hanem mindig nő. A lényeg, hogy kopjon neki, és erre a széna a legjobb.
2014. jún. 18. 18:10
8/8 anonim válasza:
Áhh, csak átver. A miénk FOLYTON enne, szó szerint mnegállás nékül. Bérmit eszek, abból könyörögne neki is. Még a reggeli kávémat is kinézné a számból :-)
Szóval ne dőlj be neki! Nem éhes, de azért a nyuszik mindig tudnak enni, egyfolytában. Széna legyen előtte meg víz. Táb elég napi kétszer, reggel és este maximum egy kiskanállal. egyik nap valami kis zölodség, másik nap kis gyümölcs, de nem egész répa meg nem egész alma, hanem csak olyan nasijellegű (a zöldség és gyümülcs csak 3 hónapos kortól adható)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!