Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » (gyerek) házi egeret találtam!...

(gyerek) házi egeret találtam! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma délután találtunk egy házi egeret a kertünkben. Biztos h gyerek, mert még csukva van a szeme és 2-3 cm. Felhívtuk az állatorvost és azt mondta, h csak hagyjuk kint, majd értejönnek. Viszont nyugtalanít, h eddig még nem vitték el és ha holnap sem viszik el szívesen gondoskodnék róla.

Beleraktam egy cipősdobozba újságpapírral kibélelve. Etettem is már vizes tejjel.

Kérdés: mit tegyek vele most (feltéve h nem jönnek érte). Hogy etessem? mivel? meddig? mikor szoktassam át rendes kajára? Minden info érdekel! (ha szükséges tudok képet feltölteni)

Köszönöm mindenkinek! :)

2014. máj. 27. 23:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%
Hát a házi az, amit irtani szoktak. A hobbi meg az az állatkereskedésben vett fehéregér. Gondolom :) Vagy az állatkereskedések kimennek házakhoz összefogdosni a kamrákban az egereket és azután azt adják el házi kedvencként?
2014. máj. 28. 15:29
 12/20 anonim ***** válasza:

Tenyésztett patkányokat tartok, de a vadpatkányt és a vadegeret is simán megmenteném - nem azt nézném, hogy minek, hanem azt, hogy élőlény....

A Rágcsamentők még megvannak, írj nekik!

Addig is: Irány az állatpatika és macskatápszert vegyél neki, olyat, amit elárvult kismacskáknak adnak! 2 óránként etesd (éjjel is), szemcseppentővel vagy nem használt ecsetről (lehet vászonecset is vagy kozmetikai, ne legyen használt!) majd minden etetés után, langyos, nedves zsepivel törölgesd meg a hasát párszor! Az anyja is végignyalná, ettől indul be az emésztése, enélkül az inger nélkül elpusztul!

Sok sikert, fárasztó lesz, de ha megmarad megéri :) Kézzel nevelt egeret NE engedj el, mert nem tudja, hogy marad életben, úgy tartsd mintha hobbiegérnek vetted volna.

2014. máj. 29. 19:14
 13/20 anonim ***** válasza:
Hogy van a kis egérke?
2014. máj. 29. 19:58
 14/20 anonim ***** válasza:
57%
Akkor a szúnyogot és a legyet sem ütöd agyon, mert élőlény?
2014. máj. 29. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
42%

nekem tök más egy légy, meg egy egér.

az egér cuki, a légy nem.

az egér gerinces, és sokkal okosabb, és többet érez, mint egy légy, vagy egy szúnyog.

2014. máj. 29. 22:31
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Jaj, hagyjuk már ezt, hogy akkor semmit sem ölök meg, mert élőlény. Dehogynem. A pókot is megölöm, ha a házban találom. Azért, mert nálam az egér aranyos és szeretem, a pókot meg nem. Ember vagyok és mint ilyen, van, amit szeretek és van amit nem.
2014. máj. 30. 08:04
 17/20 anonim ***** válasza:
34%
Én biztos a macskámnak adtam volna. Nehogy már egy olyan egeret neveljek, ami bármilyen vírust hordozhat, ráadásul mindenhol irtani próbáljál... Van hörcsögöm, és szeretem az állatokat, de ez sok lenne. Anyám kivágna egerestől az udvarra, ha megtudná, hogy a lakásba vittem egy ilyen rágcsálót. A macsek meg még örül is neki, az egérnek gyors halál. És mindenki boldog.
2014. jún. 1. 16:04
 18/20 anonim ***** válasza:
47%
Hát kedves előttem szóló,nekem vannak ilyen egereim és képzeld még soha semmit nem kaptunk el tőlük..nem úgy ,mint a dzsungária törpehörcsögünktől ,akitől a hugom gombás fertőzést kapott!!!!!A gyors halálról pedig annyit hogy az egyik ilyen egérkét amim van , a macska szájából szedtem ki ,mert épp játszadozott vele!! Tehát az a gyors halál mégsem olyan gyors ,mert egy macska még el is játszadozik vele..!!!
2014. jún. 1. 17:05
 19/20 anonim ***** válasza:

Elvileg bármelyik rágcsálótól lehet súlyos fertőzést kapni.

De mondjuk ez igaz az emberekre is.

2014. jún. 1. 17:49
 20/20 anonim ***** válasza:
47%
Az egérnek a macska nem gyors halál. A macska megsebzi az egeret, ami ettől még él. Majd a macska képes 30 percig játszani az élő egérrel, pofozgatja, hogy elfusson, mire megindul, de ugye a sérülése miatt nem gyors, a macska elkapja, megint pofozgatja, nógatja, hogy fusson, az egér megint elindul majd megint elkapja.... Pluszban, a macska ha megeszi a házi egeret ugyanúgy egy rakat nyavalyát elkaphat, ami eleve veszélyes, sőt, akár halálos is lehet rá nézve. Kezdjük ott, mondjuk mi van akkor, ha az egér mérget evett, mielőtt észreveszed és feltálalod a cicának? A macska megeszi és meg is mérgezted a macskádat. Aztán rohantok az ügyeletre K vitaminért, mert a belső vérzésbe belepusztul a házi állatod.
2014. jún. 1. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!