(gyerek) házi egeret találtam! Mit tegyek?
Ma délután találtunk egy házi egeret a kertünkben. Biztos h gyerek, mert még csukva van a szeme és 2-3 cm. Felhívtuk az állatorvost és azt mondta, h csak hagyjuk kint, majd értejönnek. Viszont nyugtalanít, h eddig még nem vitték el és ha holnap sem viszik el szívesen gondoskodnék róla.
Beleraktam egy cipősdobozba újságpapírral kibélelve. Etettem is már vizes tejjel.
Kérdés: mit tegyek vele most (feltéve h nem jönnek érte). Hogy etessem? mivel? meddig? mikor szoktassam át rendes kajára? Minden info érdekel! (ha szükséges tudok képet feltölteni)
Köszönöm mindenkinek! :)
Tenyésztett patkányokat tartok, de a vadpatkányt és a vadegeret is simán megmenteném - nem azt nézném, hogy minek, hanem azt, hogy élőlény....
A Rágcsamentők még megvannak, írj nekik!
Addig is: Irány az állatpatika és macskatápszert vegyél neki, olyat, amit elárvult kismacskáknak adnak! 2 óránként etesd (éjjel is), szemcseppentővel vagy nem használt ecsetről (lehet vászonecset is vagy kozmetikai, ne legyen használt!) majd minden etetés után, langyos, nedves zsepivel törölgesd meg a hasát párszor! Az anyja is végignyalná, ettől indul be az emésztése, enélkül az inger nélkül elpusztul!
Sok sikert, fárasztó lesz, de ha megmarad megéri :) Kézzel nevelt egeret NE engedj el, mert nem tudja, hogy marad életben, úgy tartsd mintha hobbiegérnek vetted volna.
nekem tök más egy légy, meg egy egér.
az egér cuki, a légy nem.
az egér gerinces, és sokkal okosabb, és többet érez, mint egy légy, vagy egy szúnyog.
Elvileg bármelyik rágcsálótól lehet súlyos fertőzést kapni.
De mondjuk ez igaz az emberekre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!