(gyerek) házi egeret találtam! Mit tegyek?
Ma délután találtunk egy házi egeret a kertünkben. Biztos h gyerek, mert még csukva van a szeme és 2-3 cm. Felhívtuk az állatorvost és azt mondta, h csak hagyjuk kint, majd értejönnek. Viszont nyugtalanít, h eddig még nem vitték el és ha holnap sem viszik el szívesen gondoskodnék róla.
Beleraktam egy cipősdobozba újságpapírral kibélelve. Etettem is már vizes tejjel.
Kérdés: mit tegyek vele most (feltéve h nem jönnek érte). Hogy etessem? mivel? meddig? mikor szoktassam át rendes kajára? Minden info érdekel! (ha szükséges tudok képet feltölteni)
Köszönöm mindenkinek! :)
szerintem azért nem mentek érte, mert megfogtad. A rágcsálók és a madarak is olyanok, hogy ha megérzik az ember szagát az utódjukon, már nem foglalkoznak vele utána.
Ezért nem szabad megfogni például a kishörcsögöket, vagy a fiókákat.
Úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy nem megy már érte az anyja.
1# nem értem hozzá kézzel sokáig, csak papírral csak most este (-7 órával a megtalálása után).
2# nem vagyok benne biztos, hogy tejfölt már megbírja e enni. Nagyon pici a szája de akkor olyan kicsire megpróbálom csinálni. Szőre viszont már van. Kösz a választ! :)
Macskatejet adjál neki!!!! Nem vicc, tényleg van ilyen. Nem tudom, mi van a környéken, de Rossmannban és dm-ben is szokott lenni! Párszáz forint.
Nekünk többször fialt az egyik egerünk és mindig ezzel etettük azokat a kicsiket, akikről nem gondoskodott..És az egész utolsó almot is, amikor elárvultak. Makk egészséges felnőttek lettek :)
rágcsamentőket kérdezd:
ragcsamento@gmail.com
a noéhoz tartoznak. írj nekik, hátha válaszolnak.
(nem biztos, h még léteznek, 2 éve írtam nekik utoljára, akkor még megvoltak)
Házi egér??? Tehát nem az a hobbifajta egér?
Mert a házi egeret minek mentegetni? Fujjj... ha házi patkányt találnál, nem azt a hobbipatkányt, akkor azt is házikedvencként mentegetnéd?
Hát a legtöbb ember macskával vagy méreggel épphogy írja a házi egeret. Az nem hobbiállatka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!