Szerintetek terhes lehet?
Kedves Kérdező! Először is nem mindegy, igaza van az első hsz.-nak. Ez nem egy elgépelés, helyesírási hiba volt, hanem fogalmi zavar. Színes, szép nyelv a magyar, van az állatok "várandósságára" épp elég szavunk. Az a baj, hogy a fiatalok max. az msn-en meg a tinimagazinokon kultúrálódnak, így a szókincsük a legjobb indulattal is rendkívül szegényes. Köszönd meg, hogy az első felhívta a figyelmedet, elvégre nem udvariatlanul tette, veled ellentétben, aki meglehetősen nyersen reagáltál.
A kérdésedre pedig: a rágcsálók - mivel elég komoly a természetben a halálozási arányuk, a rágcsálók meglehetősen szapora állatok. Ha a két hörcsögöd párosodott, biztos, hogy vemhes a nőstényed. Ezt egyébként - ahogy le is írtad -, magad is nyilvánvalóan látod a kerekedő hasán (tehát a kérdésed e tekintetben is értelmetlen :=) ). Úgyhogy készülhetsz, hamarosan picik érkeznek!
Ha akváriumban tartod, akkor már az is csoda, hogy eddig egyedül életben maradt, nemhogy teherbe is esett :)
Amúgy igen, esélyes. :D De inkább terráriumban szaporítsd.
Szerintem simán. Nekem is voltak (összesen 5 évig, vagy 40-45 darab, persze nem egyszerre :D), és nagyon-nagyon szaporák... (én is mindig terhesnek neveztem, ha vemhes volt, úgy a szívünkhöz nőttek, mintha családtagok lettek volna).
Ha kishörik vannak a láthatáron, ilyen jellegzetes szaga lesz a nőstényállatnak... kicsit szúrós, de ha tényleg összejött a dolog neki, akkor szerintem máris érzed :D
Sok sikert hozzájuk, csak vigyázz, ne engedd a hímet szülés utána közelébe :S Nem lesz vicces a vége, ha megteszed :(
Egyébként én is (nagyméretű!!) akváriumban/terráriumban tartottam őket, és soha semmi bajuk nem volt.
Köszönöm szépen a válaszokat, és az akvárium/terrárium szerintem ugyan olyan, bár méretbeli külömbségek vannak na mindegy is. Ha valakinek meg szúrja a szemét, h én terhesnek nevezem a vemhes hörimet akkor inkább tartsa meg saját magának a véleményét mert én nem vok rá kíváncsi:) szerintem azért vagyunk egy páran akik nem azt mondják hirtelen h "vemhes" a hörcsögöm/kutyám.
És akik azt válaszolták ,h vemhes a hörcsögöm akkor azok jól válaszoltak, mert ma 5 icipici kis hörcsögbaba látott napvilágot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!