Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacokat szabad...

A tengerimalacokat szabad fürdetni?

Figyelt kérdés

Sokan mondták már hogy szabad,neten is láttam ilyen oldalakat,de az egyik ismerősöm mondta hogy meghal ha megfürdetem..

te hogyan szoktad?nem merek hozzá kezdeni.

hajszárítóval kell megszárítani stb....?

2009. dec. 13. 00:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%
én pont ma fürdettem :) sajnos ezek a kis buták imádnak a saját pisijükben dagonyázni, így néha nem árt nekik egy kis pancsi :) sima, langyos, tiszta vízzel szoktam fürdetni, semmi sampon nem kell neki. aztán egy kis törölközés, és szárítás. finom malacka illata lesz utána :)
2009. dec. 13. 21:57
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Aztán meg majd csodálkoztok, ha el kezd hullani a szőrük...

Kinn a szabadban sem fürdenek a tengerimalacok! Vajon miért?? Mert nem tesz jót se a budájuknak, se a bőrüknek és hajlamosak a megfázásra.

Ha rendesen van takarítva, akkor nem tud a saját pisijébe feküdni, de ha nincs, akkor meg kénytelen és akkor persze, hogy büdösek lesz.

10 év alatt egyszer fürdettünk 1 hétig egy malackát, mert a doki előírta, amúgy sose és érdekes nem büdösek.

2009. dec. 13. 22:44
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát azért ez nem csak a takarításon múlik! Nálunk az egyik malacka hobbija h este miután megkapta a tápot, belegugol a tálba és belecsinál...aztán mivel a popóján hosszú a szőr, és a malacka hófehér, na hát eltujátok képzelni....
2009. dec. 18. 23:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Én ezen úgy segítettem, hogy 1 éjszakára nem kaptak tápot, kivettem a tálkát is. Csak szénát és ubit raktam be nekik. Érdekes módon azóta nincs pisi a tálkában, és éjjel nyugodtan teleönthetem nekik.
2009. dec. 18. 23:23
 15/16 anonim ***** válasza:
kicsit bosszantott hogy mindenféle válasz érkezett úgyhogy megkérdeztem tesómat aki állatorvos, hogy mit gondol a dologról. azt mondta hogy a tengerimalac tud úszni ebből adódóan a vízzel magával semmi baja de mint minden kis testű állat könnyen ki tud hűlni, meg tud fázni, ezért kicsit veszélyes, de ha a fürdetés után nem kerül sem hideg helyre, tehát 24-25 fok kell legalább, sem huzatba, amire szintén érzékeny, akkor nem lehet gond.
2009. dec. 19. 16:29
 16/16 anonim ***** válasza:
NEM SZABAD MERT HA VÍZ MEGY A SZEMÉBE MEGSÉRÜL!!!!!!
2010. márc. 15. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!