Meg kell fürdetni a tengerimalacokat? És ha kell milyen rendszerességgel?
anyádnak teljesen igaza van.
nem szabad megfürdetni igazábol semmilyen állatot. ha megfürdeted nagyon könnyen elkaphat gombásodást, vagy egyéb börbetegségeket. akkor meg majd anyád fizetheti a drága gyógyszereket. ha büdös tessék rendszeresen tisztítani a helyét mindig friss almo legyen aladta.
Én évente egyszer-kétszer meg szoktam fürdetni a malacaimat, és semmi bajuk. Ha nincs huzat, de kellemes meleg van, akkor nem is fáznak meg. Jól meg kell törölni őket, hogy ne legyenek csuromvizesek. Én kamillás kutyasampont szoktam felhigítani, azzal fürdetem a csajokat.
Én pont azért kezdtem el fürdetni őket, mert egyszer az egyik atkás lett a forgácstól, és az állatorvos javasolta, hogy fürdessem meg, hogy megtisztuljon a szőre.
Nekem nincsenek negatív tapasztalataim a fürdetéssel kapcsolatban, ráadásul az enyémek élvezik is!!
Az utolsó válaszoló vagyok.
Szerintem nézd meg jobban a malacka szőrét, ha koszosabb, akkor fürdesd meg, ha teljesen tiszta és jó illatú, akkor felesleges.
Nekem 4 malacom van, abból az egyiket kell rendszeresen fürdetni, mert ő lusta, és nem szeret mosakodni, ráadásul hosszabb a szőre, és állandóan tiszta kosz a malac :D tényleg kis koszos disznó :D
A többi három rendben van, azok mosakodnak rendesen :D
Hajrá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!