Nagyon költséges egy tengeri malac tartása?
Eljöttem egyetemre és egyedül vagyok a lakásban. Szeretnék egy háziállatot ami nem annyira költséges, mert egyetem, lakás meg sok minden mást is kell fizessek és nem állok jól pénzfelöl. Mikkel lehet etetni? Gondolom nem maradékkal :)). Drágák a kaják amiket eszik?
Esetleg ha tudtok olyan állatot ami ennyit sem igényel akkor írjátok meg plz.
Előre köszi...
Szia!
Nekem volt több is,nagyon szerettem őket,leírok mindetn róluk.Először is,az etetésük:vannak ilyen magvajk,direkt nekik kitalálva azt tudsz venni akár Tesco-ban,vagy kisállatboltban is.Azt kell nekik adni,az mindig legyen előttük.Zöldségeket esznek:répát,ubit,meg bármilyen zöldséget,de kruplit ritkán lehet nekik adni,ill.kápostát is csak ritkán.A kenyeret ngyon szeretik(az enyémek verekedtek érte:))Mindig legyen otthon faforgács.kb.200Ft az üzletekben.Kb.3naponta kell tisztítani a terráriumot,de gondolom ezzel már tisztában vagy.Szóval sztem nem olyan költségesek..nem tudok olyan kis háziállatot,ami kevesebbet "igényelne".Ja,és nagyon aranyosak és szeretik a gazdijukat.:)
Remélem tudtam segíteni:)
köszi a gyors válaszokat. Szóval akkor kb 200ft hónaponként...az tényleg nem sok. Sose volt háziállatom és nagyon szeretném, remélem a szüleim nem fogják ellenezni, mert így is nehéz mindent fizetni.
Amúgy miben kell tartani őket??
18:07-es vagyok
é mindig i terráriumban tartottam,de sokan ketreccben is tratják.a terráriumban annyi,h veszel bele almot(a faforgácsot),belerakod az almot,persze nem az összeset,hanme úgy,hogy mndenhol legyen alom,kicsit vastagabb rétegben.:)
Kedves Kérdező!
Valamit 1 kicsi félre értettél!
Havi 200 Ft???
Nekem 5 tengerimalacom van, megpróbálom leosztani a szükségleteket 1 malackára, bár társas lények, úgyhogy nem igazán szeretnek egyedül, inkább beletörődnek a magányba.
Szóval a kezdő készlet:
ketrec, inkább ezt javaslom, könnyebben tisztítható, jobban szellőzik, mint a terrárium. (1 malackának kb. 50x80-as, kettőnek 100x50-es, mérettől függ, interneten tudsz venni kb. 4000 Ft-ért, ha szerencséd van akkor golyósitató, szénatartó, etetőtál van hozzá ajándékba, ezek kellenek.)
Széna mindig kell, hogy legyen előtte. Ez kb. 300 Ft/10L
ez max.3-4 napra legendő, ha ízlik neki ez elfogy.
Táp: jó minőségű, nálunk, amit tengerimalac tenyésztőtől vásárolok, 750 Ft/kg, ami kb. 20 napra elegendő, napi 50 g leosztással.
Zöldségek: szezon függő. Nálam 1 etetés/5 mali/ 1 kígyóubi, vagy 3 közepes répa, 1 kis fej cékla, 3 paprika/ 3 paradicsom
Én kétszer etetek reggel zöldséggel,minden nap mást kapnak, de csak 1 félét, este tápot kapnak.
Forgács, amit én használok, 10L/ 250 Ft, ebből ketrec, ill. terrárium függő, de min. 1-1,5 zacskó/hét.
Remélem tudtam segíteni!
Azt elfelejtettem, hogyha nem mered esetleg a körmét levágni, az még havi szinten kb. 1000 Ft, az állatorvosnál, és akkor még nem számoltam bele, hogy esetleg a malacka meg is betegethet, ami plusz költség.
Szerintem a hörcsög az kisebb helyen elvan, és nincs is ekkora költség vonzata + el van egyedül, nem igényli a társaságot.
Ami miatt én a tengerimalacot választottam, hogy hosszabb ideig élnek, persze, ha rendesen vannak tartva.
A rossz tartás nagyon lerövidítheti az életüket.
Mónika
a 200 forintot hónaponta a gondozásra értettem, a ketrecet meg az almot külön venném meg. Az első válaszolók válaszai biztatóak voltak és már elhatároztam, hogy veszek egyet de az utolsó két válasz óta kiábrándúltam és asszem hagyom a fenébe.
Amúgy annyi kaját honnan adjak neki?, na jó azért éheztetni sem akarom, csak gondoltam, hogy ami zöldséget eszek én is abból neki is adhatok, a tápuk mellett. Jah meg a betegségre egy kicsit dúrva volt kitérni, mert szeretem az optimista gondolkodást. Szal ilyenekre előre nem gondolok, mert akkor soha semmim nem lesz az életben.
Köszi a fontos infókat és hogy felvilágosítottatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!