Törpenyúl tartásának mik a negatívumai? Részletek és kérdések lent.
Én is a megbízható háttérrel rendelkező nyuszit ajánlom. Lehet, hogy 800 ftot fizetsz a nyusziért, de utána havonta nyolcezret otthagysz a dokinál, mert beteg. A tenyésztőnél pedig azért fizetsz, hogy egészséges, ellenőrzött nyuszid lesz.
Pellet csak a wcbe kell, 1500ért vettem 2 hónapja 25 kiló pelletet, 2-3 naponta cserélem attól függően, h mennyire pakolja tele.
A táp 2000 ft havonta, a széna 2-4000 ft, attól függően, h épp mit van kedve megenni...van amikor a 290 ftos euro petet szereti, van amikor az 1070 ftos jr farm a menő.
eleinte szörnyű volt, sokszor gondolkodtam azon hogy kihajítom a ketrecével együtt, persze ez reggelre elmúlt mikor mohon szólt hogy ő már éhes és majd meg őrült hogy kapjon valamit :D jó pár hónapig ment ezaz éjszakai ramazúri, ketrecrángatás itató tépkedése a szénatartó leszerelése és zörgés vele, nagyon sokszor keltem fel hozzá hogy rászóljak, betettem a sarokba és otthagytam, aztán hogy letakartam éjszakára javulni látszott a dolog, kevesebb lett a buli éjszaka és ha volt akkor is ugyan ez rászóltam, de semmi simi meg ilyenek mert akkor jutalmazásnak veszi a zörgést és mára már felvette az én életritmusomat,
persze iszik és zörög a szénatartó ha eszik vagy ha vakarja a fülét akkor úgy tud dobolni(most is azt csinálja :D ) én a fém tálkáját nem hagyom bent mert azt mindig borogatja és az hangos, de a többit amit leírtam én már meg sem hallom, ha van itt valaki akkor mindig mondja hogy birok tőle aludni, de hozzászoksz :D van mikor neki 7kor támad kedve enni akkor felkelt mert lehet beszéltem álmomba vagy nyöszörögtem és akkor felébred ő is olyankor adok neki enni de általában akkor kap amikor felkelek, még csak a telefonomat fogom meg hogy "mennyi az idő" de ő már ott ül ahol nincs letakarva a ketrec és néz rám a " látom fent vagy én meg éhes vagyok" tekintettel :D
szóval nekünk az elsőm 3 hónap volt a tűpróba ezt ki kell bírni hisz ő sem egy angyalként születik meg, bár sosem lesz az :DD bár az lehet hátütő volt hogy 6 hónaposan került hozzám, amikorra kialakul egy saját egyéniségük, ő garázsban lakott és oda piszkított ahova akart, ezért is fontos hogy tenyésztőtől vedd és fiatalon mert lehet hogy velük picit könnyebb lesz :)) a menhelyes nyusziknál meg ez lehet hogy lassan alakul ki a bizalom, bár ő csak egy nyuszi, idd el emlékezni fog hogy egy olyasmi lény rosszul bánt vele rá se nézett stb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!