Lehet, hogy veszek egy törpehörcsögöt. Hol tudnék
utána olvasni a tartásának stb? Ki lehet engedni a
szobába és utána el lehet kapni? Tényleg alszanak egész
nappal és harapnak?
Figyelt kérdés
2009. márc. 14. 14:31
1/9 anonim válasza:
Szia!Az állatkereskedő akinél veszed,minden tartási tippet elmond,kérdezz bátran.De a neten is csak beírod a keresőbe hogy törpehörcsög és megtalálsz mindent.Valóban nappal alszanak,éjjel élnek,tehát olyan helyre tedd ahol ez nem zavar.Nem javaslom hogy kiengedd,amíg magadhoz nem szoktatod,mert igen nagy rágókedvel rendelkezik,sok kárt tud okozni.Valóban harap,de nem veszélyes!A lényeg hogy türelemmel magadhoz szoktasd,szelidíthető,aranyos jószág.Legyen kis háza,ahová elbújhat,mindig elég alom legyen alatta,hogy túrhassa kedvére,a mókuskerék nagyon okos dolog,így nem lesz mozgáshiánya,és víz az itatóban mindig legyen.Ha megteheted,inkább ketrecben tartsd mint üvegben,jobban szeretik.A hőmérséklet állandó legyen,nem kell túl meleg,a mieink 20-25 fokban érzik jól magukat!
2009. márc. 14. 14:43
2/9 A kérdező kommentje:
Kösz a választ.
De én azt olvastam, hogy nem kell neki vizet adni, mert elég a gyümölcs. Akváriumba lenne. Van 2 tengerimalacom, de őket elajándékozom, mert állandóan csipognak és harapnak (néha). Ha meg kiengedem, akkor meg legalább 2 ember kell az elfogásához. A ketrecük 50x100 cm. Ez gondolom nagy lenne a höcsögnek és kiférne a rácson. Tudnak ugrani, mászni? És mekkorát ugranak?
2009. márc. 14. 14:48
3/9 anonim válasza:
A hörcsögök nem ugranak, hanem szaladnak. Az ugróegér és a veréb ugrik. :)
2009. márc. 14. 15:23
4/9 anonim válasza:
nem elég neki a gyömülcs,egy kis tálkában adj neki vizet.
sok hörcsögöm volt már,mindegyik ivott a tálkából is,amellett,hogy rendzsresen kaptak gyümit.
2009. márc. 14. 15:28
5/9 anonim válasza:
ne tálba adj! inkább vegyél önitatót mert ha kiborítja meg is fázhat egyrészt mert őis vizes lesz,másrészt meg ha a vizes forgácson járkál akkor megfázik!
2009. márc. 15. 06:51
6/9 anonim válasza:
ÖNITATÓ!!!MIndenképp...amúgy meg akkor engedd ki hamár hozzád szokott:)
2009. márc. 21. 22:10
7/9 A kérdező kommentje:
Önitatónk van. De nem tudom betenni neki, mert akváriuma van. De naponta 3x adok neki és szokott inni.
(A háziállat.hu-n olvastam, hogy valaki azt kérdezte állatorvostól, hogy azért halhatott-e meg a hörije, mert vizet adott neki. Az állatorvos meg azt mondta, hogy lehetséges. Ez igaz?)
2009. márc. 22. 18:36
8/9 anonim válasza:
jesszusom nemhiszem!!Az én hörcsögöm minennap vizet iszik...és amúgy lehet venni olyan önitatót amit így a terrárim(akvárium) falára íg rá lehet ragasztani(cuppantani) De azis jó ha te adsz neki:)
2009. ápr. 4. 15:55
9/9 anonim válasza:
a víztől nem halhat meg nekem is van törpehörcsögöm ő is szokott inni és kutya baja
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!