Hogy neveljem szobatisztaságra a nyuszim?
a wc-t vedd ki, tegyél minden sarokba almot, 1-2 és látni fogod hogy hova piszkít, utána tedd oda a wc-t és bele a pisis almot a többit pedig takarítsd ki, mármint a sarkot, hogy ott ne érezze a saját szagát, ha máshova kezd el pisilni, akkor tedd át a wc-t, és ha nem bele megy a pisi akkor azt zsepivel itasd fel és tedd az alom alá, sajnos ez ilyen, nálunk pár hétig eltartott, volt hogy naponta 5ször raktam át a wc-jét mert mindig máshova ment.. :) és a kajás tálját is vedd ki, nálunk az nem tűrt maradást, bár neki fémből van és én sem kultiváltam mikor dobálta de mivel azon érzi legjobban a szagát mert abból eszik oda fog menni és elvégezni a dolgát, sok sok sok türelem kell hozzá, ha látod hogy pisilni akar tedd a wc-re vagy pl félóránként, vagy amikor már feltűnően régen volt pisi tedd rá és simizd ott, beszélj hozzá dicsérd meg, sose szid le, nem szólj hozzá durván, akkor nem fogja megtanulni :)
egyébként honnan van a nyuszi?? 5 hetesen egy tenyésztő sem adja ki az alomból a nyusziját :/
Én így csináltam:
Mikor meghoztuk két napig az egész ketrecbe tettem forgácsot. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy kiválasszon egy sarkot, ahová wc-re jár. Utána ebbe a sarokba raktam sarok wc-t, és tele raktam pisis forgáccsal. Itt már csak a wc-de raktam forgácsot, a ketrecbe meg egy kis szőnyeget. Ha találtam bogyó Napközben, akkor fogtam, azt is a wc-be dobtam. Aztán végül a fapelletre szórtam pisis forgácsot, hogy szokja a pelletet.
Ez a folyamat neki kb. 1-1.5 hét volt.
Most már fél éves, teljesen szobatiszta, ha ki van engedve délutánra, visszamegy a ketrecbe a wc-re elintézi a dolgát és jön ki játszani.
Remélem Segítettem, kitartás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!