Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mivel lehetne etetni, vagy...

Mivel lehetne etetni, vagy egyáltalán lehet-e rajta segíteni valahogy?

Figyelt kérdés

Egyik nőstény tengerimalacunk megellett, 5 kölyök lett. A gond az, hogy az első 3 kölyök ugyan eleven az utolsó 2 viszont elég fejletlen, főleg a legutolsó. Ő fele akkora, mint a többi, pedig azok is elég kicsik. A legkisebbet nem is akarja etetni az anyja, ha elkülönítjük őket akkor se. Próbáltuk azt is, hogy a kicsit az emlőhöz raktuk, de az anyja olyankor menekül, csak ha lefogjuk, akkor sikerül emlőhöz rakni, de van, hogy a kicsi nem akar szopni. Szénával kínáltam, azt párszor ráharapott, de aztán otthagyta. Ezenkívül eléggé sutának tűnik, kicsit féloldalas is, nem mászkál úgy, mint a többiek. Nem tudom, hogy mihez lehetne

vele kezdeni, arra is gondoltam, hogy el kellene altatni állatorvossal, mert nem szeretném, hogy szenvedjen. De ha még meg lehet menteni, akkor természetesen meg szeretnék tenni minden tőlem telhetőt. Állatorvos nem igazán ért a malacokhoz, Pest meg ahhoz túl messze van, hogy hozzáértő állatorvossal megnézessük. A kérdésem az lenne, hogy ezek alapján szerintetek hogyan lehetne segíteni rajta? Vagy szerintetek jobb lenne elaltatni? Válaszotokat előre is köszönöm! Még annyit, hogy nem nálam lett vemhes,mielőtt felelőtlen szaporítónak lennék kikiáltva,sajnos vemhesen kaptam.

2013. okt. 5. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos, ha az anya eldobja magától, az általában azt jelenti, hogy beteg és életképtelen az állat. :(

Persze megpróbálhatsz neki segíteni (ne szénával, ahhoz még amúgy is kicsi!), de könnyen lehet, hogy nem tudsz neki segíteni.

Próbálj meg neki tejet adni, kis fecskendővel.

2013. okt. 5. 20:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! És milyen tejet adjak neki? Azt olvastam, hogy pl. a tehéntej túl zsíros nekik, ezért azt nem kaphatnak.
2013. okt. 5. 20:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ehhez sajnos nem értek, butaságot meg véletlenül sem akarok mondani. :(

Logikusnak tartanám, hogy ne nagyon zsírosat, de sajnos tényleg lehet, hogy mindegy szegénynek, csak legalább egyen valamit, ha tud.

Kérdezz meg szerintem egy állatorvost!

2013. okt. 5. 20:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Kecsketejet adj neki amíg nem tudsz speciális tápszert szerezni. Mindenképp hívj föl egy állatorvost minél hamarabb! Remélem sikerül felnevelni. Sok sikert, szurkolok a picinek!
2013. okt. 5. 21:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen!:) Kecsketejre gondoltam én is, ma fel is kerestem egy helyet, ahol szoktak árulni, de pont kifogytak. :(
2013. okt. 5. 23:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja és állatorvost felhívtam, de csak annyit mondott, hogy tartsuk melegben a kicsit, meg hogy babaétellel próbáljuk meg etetni, vagy valami pürésített étellel.
2013. okt. 5. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!