Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Meghalt a tengerimalacom. Miért?

Meghalt a tengerimalacom. Miért?

Figyelt kérdés
A szobában, testvérével együtt tartottuk, egy ketrecben, az állatkereskedésben volt direkt ilyen állatoknak mezei széna, vagy mi, adtunk neki tengerimalac tápot, vizet(itatóban), szóval minden oké volt...és szerintetek a tesója belehal a bánatba? Amúgy kb 4 hónaposak...
2009. nov. 5. 22:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Szegényke..,hát biztos fog hiányozni neki:( Nem volt semmi előjele a halála elött,hogy furán viselkedett volna??
2009. nov. 5. 22:56
 2/10 anonim ***** válasza:
szegény... nekem a csincsim halt meg ugyanígy:(
2009. nov. 5. 23:12
 3/10 anonim válasza:
szegényke! Lehet ám h már beteg volt mikor haza hoztad az üzletből...
2009. nov. 5. 23:15
 4/10 anonim ***** válasza:

szegényke. :(

nem valószínű, hogy mi vagy akár Te ki tudod deríteni, mi okozhatta a halálát.

van ez így néha...

a tesókája átvészeli, ne aggódj.

2009. nov. 5. 23:26
 5/10 anonim válasza:

Előbb—utóbb mindannyian átköltözünk egy másik –egy kétségkívül jobb—világba, és ezek az állatkák amúgy sem hosszú életűek. Csak annak érdemes tartani, akit nem visel meg nagyon a haláluk. Másoknak ajánlom inkább a mocsári teknőcöt ( rendes nevén teknős béka) amely 120 évig is elviseli az ember társaságát.

A tengeri malac nevével ellentétben nem feltétlenül rajong a vízért. Súlyos hiba vízben, és még nagyobb hiba víz alatt tartani. Utóbbi esetben 4 hónap alatt elpusztul.

Vigasztalásul hadd idézzem Swinburne néhány sorát:

Megszabadulni végre!

S köszönjük szüntelen,

hogy nem örök az élet,

hogy holt nem kel, nem ébred,

s folyó bármerre téved,

tengerben elpihen.

[ Üdv: Pocok ]

2009. nov. 6. 03:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nagyon sajnálom! A malackák igen érzékeny állatok... Nem kaphatott huzatot? Vagy van egy másik tippem: a tápban nem volt sok kukorica? Azt nem nagyon szabad enni a malackáknak, ugyanis megfulladhatnak tőle!

Ezenkívül, szükségük van sok- sok zöldségre, gyümölcsre. Ha esetleg adtál nekik bolti salátát, az is okozhatott bajt. Ez a zöldség nagyon könnyen szív magába méreganyagokat, akár már a földből is.

Tanácsaim: szerezz be egy azonos nemű malackát a megmaradt mellé, mert magányosan nagyon szomorúak. Sok zöldség- gyümölcs, de minden csak hámozva, és a salátát, ezenkívül a k betűvel kezdődő dolgokat kerüld! Próbálj olyan tápot venni, amiben a lehető legkevesebb a kukorica, én ajánlom a Cavia crispy nevűt. Víz továbbra is legyen előttük.

Dióhéjban ennyi, de olvasgasd a gemon.ro oldalt!

Fel a fejjel, és további sok örömet a malackákhoz!

2009. nov. 6. 06:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, én is azt javaslom, hogy szerezz be egy új malackát a másik mellé, mert sokszor a bánatba is belepusztulhatnak. Azonos nemű, 4hetes malaccal próbálkozz. Legyen inkább fiatalabb mert így könnyen eldől, h ki legyen a vezér! Az új malac, ha nem is feledteti, de enyhíti majd az elvesztett malacka után érzett fájdalmat! Az összeszoktatásnál tartsd be a szabályokat, és akkor tuti megszeretik egymást! A lényeg: EGYEDÜL NE TARTSD!
2009. nov. 6. 19:02
 8/10 anonim ***** válasza:
19:02es vagyok: nagyon nagyon Sajnálom a malackád!
2009. nov. 6. 19:03
 9/10 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak: Éppen ez az, hogy semmi előjele nem volt. Legalább is én nm vettem észre...:(:(

Nagyon köszönöm a válaszokat, és hogy együtt éreztek:):( Köszi a tanácsokat is!:)

2009. nov. 6. 23:02
 10/10 A kérdező kommentje:
bocsi, *nem
2009. nov. 6. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!