Meghalt a tengerimalacom. Miért?
szegényke. :(
nem valószínű, hogy mi vagy akár Te ki tudod deríteni, mi okozhatta a halálát.
van ez így néha...
a tesókája átvészeli, ne aggódj.
Előbb—utóbb mindannyian átköltözünk egy másik –egy kétségkívül jobb—világba, és ezek az állatkák amúgy sem hosszú életűek. Csak annak érdemes tartani, akit nem visel meg nagyon a haláluk. Másoknak ajánlom inkább a mocsári teknőcöt ( rendes nevén teknős béka) amely 120 évig is elviseli az ember társaságát.
A tengeri malac nevével ellentétben nem feltétlenül rajong a vízért. Súlyos hiba vízben, és még nagyobb hiba víz alatt tartani. Utóbbi esetben 4 hónap alatt elpusztul.
Vigasztalásul hadd idézzem Swinburne néhány sorát:
Megszabadulni végre!
S köszönjük szüntelen,
hogy nem örök az élet,
hogy holt nem kel, nem ébred,
s folyó bármerre téved,
tengerben elpihen.
[ Üdv: Pocok ]
Szia! Nagyon sajnálom! A malackák igen érzékeny állatok... Nem kaphatott huzatot? Vagy van egy másik tippem: a tápban nem volt sok kukorica? Azt nem nagyon szabad enni a malackáknak, ugyanis megfulladhatnak tőle!
Ezenkívül, szükségük van sok- sok zöldségre, gyümölcsre. Ha esetleg adtál nekik bolti salátát, az is okozhatott bajt. Ez a zöldség nagyon könnyen szív magába méreganyagokat, akár már a földből is.
Tanácsaim: szerezz be egy azonos nemű malackát a megmaradt mellé, mert magányosan nagyon szomorúak. Sok zöldség- gyümölcs, de minden csak hámozva, és a salátát, ezenkívül a k betűvel kezdődő dolgokat kerüld! Próbálj olyan tápot venni, amiben a lehető legkevesebb a kukorica, én ajánlom a Cavia crispy nevűt. Víz továbbra is legyen előttük.
Dióhéjban ennyi, de olvasgasd a gemon.ro oldalt!
Fel a fejjel, és további sok örömet a malackákhoz!
Első válaszolónak: Éppen ez az, hogy semmi előjele nem volt. Legalább is én nm vettem észre...:(:(
Nagyon köszönöm a válaszokat, és hogy együtt éreztek:):( Köszi a tanácsokat is!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!