Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi van velem? Amióta meghalt...

Mi van velem? Amióta meghalt a tengerimalacom decemberben egyszerűen nem tudom mi bajom van. Nem járok társaságba nem is szeretnék, egyre több elméletet gyártok a halálról, és az otthonomat nem érzem otthonomnak.

Figyelt kérdés
Felvetettem már az ötletet hogy megkérdezzem anyát hogy ne költözzünk-e el de nem tudom hogy akkor jobban érezném e-e magam. Mert amúgy szeptemberben költöztünk a mostani helyre és fél év alatt még 2 háziállatom meghalt. Szerintetek a költözés jó lenne?
2009. aug. 12. 22:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy egészséges lelkületű embert ennyire nem vághat oda egy tengerimalac halála, ne haragudj! Ő volt talán az egyetlen társad? Miért nem veszel azonnal egy másikat? Kutyaharapást szőrével... Ezt kell tenned és szépen rendbe jössz. Ha meg nem, nagy a baj nálad.
2009. aug. 12. 22:27
 2/10 A kérdező kommentje:
nem még akkor vettem egy másikat és nagyon szeretem de nem is biztos hogy azért van csak valahogy attól kezdve kezdődött.
2009. aug. 12. 22:28
 3/10 anonim válasza:
szerintem kapásból megviselt a költözés. új hely, barátok, és környezet. és ezt még tetőzte az, hogy elveszítetted háziállataidat. de semmi féle képpen ne költözzetek el, mert az otthon, azért lesz az, mert rengeteg öröm és sajnos bánatot élhetsz meg ott. És az, hogy elpusztultak, sok dolog miatt lehet. ha ugyan ott vetted őket, akkor lehet egy vírus is, amit ott kaptak el, és az végzett velük. valószínűleg most találkoztaál először az elmúlással, és ezért érint meg olyan mélyen ez a dolog. És tudod,: A felhők fölött mindig süt a nap. :D
2009. aug. 12. 22:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Nahát nemcsak énvagyok 1edül ezzel.. nekem meghalt 2 kedves kis hörcsögöm<3

utána rá 2évvel a tengerimalacom nagyon szerettem szinte ő volt a mindenem, azóta 1edül érzem magam másikat nem akarok venni mert megint csak fájna az elvesztése és azt meg nem akarom

ez megrendített és nem is kívánom a társaságot sehol semmikor. suliban is muszáj beszélgetnem a többiekkel merthát mégiscsak közösség de am nuku buli, csavargás

18/F

2009. aug. 12. 22:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én megértem a problémád, mert sajnos velem is tortént ilyesmi :( Volt egy macskám, akit testvéremként szerettem, minden reggel érte keltem fel, o jelentett nekem MINDENT! Aztán mikor meghalt, mintha én is meghaltam volna, a mai napig a képeivel beszélgetek, annyira szeretem!

Igaz elkoltoztunk, de nem a macska halála miatt, de ezt a lakást nem érzem az otthonomnak... Oké, hogy jó meg szép kis lakás, pozitív energiával, tobb mint 1 éve lakunk már itt, de még mindig nem érzem az otthonomnak, csak elfogadtam. Én sem járok társaságba... Régebben jártam, de olyan másfél éve már nem, mert nincs értelme. Nem birom az embereket, nem is szeretem oket, csak az állatokat imádom és veluk értem meg magam..

Nincs ezzel semmi baj, ami veled van, csak frusztrált vagy és szomorú, ez egy ilyen korszak. A halálról én is szoktam gondolkodni, és tényleg megéri mert minden nap okosabb leszek valamivel, s jobban megértem ezt az egész életet, amihez a halál is hozzátartozik... De nehogy azt hidd, hogy a halál tényleg az, aminek mi gondoljuk! Nem! A halál nem az orokké elmúlás, gyászolás, nincstovább bla bla bla... Csak egy dolog, mikor elhal a fizikai test, de a lélek tovább él.

A koltozés nem hiszem, hogy mindenre megoldás, de szerintem mindenképpen próbáld meg, lehet, hogy boldogabb leszel új kornyezetben.

Minden jót!

2009. aug. 12. 23:07
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2009. aug. 13. 11:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Helló, nekem télen haltak meg, előszőr a fiú malackám (szegénynek jobb is volt, mert beteg volt, műtötték, de visszaesett a betegségbe), a lány malacom, meg egy hétre rá, szerintem a bánat vitte el.

A lány makk egészséges volt, nem volt egyik sem öreg.

Nagyon szerettem őket! (a mai napig)

Aztán kb. 1-2 hétre rá a halaim is elpusztultak.

Kb. 3 hét alatt az egész állatseregletemet elvesztettem.

(tom, a hal nem olyan, mint egy szőrmókos ki állat, de őket is nagyon lehet szeretni)

Én is rosszul érzem magam emiatt.

Pedig én 23 éves vagyok.

Szerintem a jelenlegi világban sokkal, de sokkal szerethetőbbek az állatok, mint az emberek.

Ragaszkodtál a malacodhoz, meghalsz szegény, egy részed is vele ment.

Sajnálom, remélem idővel neked is jobb lesz a közérzeted!

2009. aug. 15. 00:58
 8/10 anonim ***** válasza:
00:58-as vagyok, bocs a hibákért, remélem érhető volt, de már én is fáradt vagyok, néha melléütök-sorry.
2009. aug. 15. 00:59
 9/10 A kérdező kommentje:
semmi baj és köszi a többi választ is!
2009. aug. 15. 11:54
 10/10 anonim válasza:
Együttérzek! Én pár órája vesztettem el azt a malacot, akivel szinte együtt nöttem fel. 7 éve megvolt, végül daganat miatt meghalt..nagyon rossz érzés, nem tudtam hogy mi legyen velem, annyira rosszul éreztem magam, hiszen ö mindig ott volt mellettem, amikor senki más, mindig, amikor leültem a szönyegre, odajött mellém és lefeküdt. Nagyon aranyos volt, nagyon fog hiányozni!
2016. febr. 6. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!