Degut egyedül tartani mennyire rossz ötlet?
Eddig egy degum volt, pár napja halt meg a kis tündérkém =C
6 éves volt, egyedül tartottam, beteg sosem volt, szomorúnak vagy depressziósnak sem tűnt soha, foglalkoztunk vele időnként, jó kajákat kapott. viszont azt olvastam több helyen hogy nem szabad egyedül degut tartani, ezt mennyire kell komolyan venni?
sajnos kicsi ketrecem van ahhoz hogy 2 degut tartsak majd, és igazából a figyelmemet is egy állatkára szeretném összepontosítani. Szerintetek?
Igen, tényleg komolyan kell venni. Nagyon nagy szükségük van a többi degu társaságára, természetüknél fogva igénylik. Ha szeretnél ismét degut tartani, akkor jó lenne, ha vennél egy nagyobb ketrecet, vagy hozzáépítenél a mostanihoz egy másikat, és abban ketten lennének.
Lehet, hogy most úgy érzed, hogy egy állatra szeretnéd csak összpontosítani a figyelmedet, de ha kettőt veszel, mindkettőt ugyanúgy megszereted, mint az előző degudat, és semmi pénzért nem mondanál le egyikről sem, hogy csak a másikra koncentrálj. Nekem is két degum van, és egyikük sem kap kevesebb figyelmet, mindkettőjüket ugyanúgy szeretem. És tudom, hogy jól döntöttem , hogy két degut vettem, mert együtt alszanak, együtt esznek, együtt mókuskerekeznek, és ha kiveszem őket, versenyeznek, hogy melyikük szalad előbb hozzám :)
köszönöm a válaszokat :) ez nehéz döntés, félek hogy mi lenne 2 deguval :S hörcsögöt is tartottam régebben, azokat is mindíg egyedül, úgy hogy ez most egy dilemma nekem , szerencsére a párom felajánlotta hoyg esetleg épít egy nagyobb ketrecet *-*
szóval még meglátjuk mi lesz
Ha legalább kettőt tartasz, akkor hosszabb ideig is élhetnek, de nem jó, ha egyedül van szegény, mert akkor nagyon magányos lesz, sokat fog unatkozni :/ ketrecből meg legalább egy 50 cm hosszú és széles és 70 cm magas kéne, az alatt már kicsi nekik. Nekem 3 degum van, és még szeretnék majd, de jelenleg nem tartok ott anyagilag, hogy még egy degunak vegyek kaját, mert jó sokat zabálnak 3-an is :D
A hörcsög az más, mert az nem társas, de a degu igen, és hidd el, hogy ha szeretsz egy degut, akkor kettőt se lesz nehéz :) mert mindegyik egy külön egyéniség... én biztos nem tartanék egyedül a helyedben (meg a degu helyében se). :)
Nem is igazán a szeretettel van a gond, mert nagy szívem van ^^ nem is tudom, szerintem nem lesz gond ha összejön a dolog csak furcsa lesz eleinte :)
Ketrecnek ezt az éjjeliszekrényt szeretném majd átalakítani ( az egyiket ) nincs meg 50 centi széles, de elég magas, lehet kreatívkodni a berendezéssel, az oldalaira és az elejére rácsot tennénk, vagy valami ilyesmi, még nincs konkrét terv :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!