Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyi idő, költség egy...

Mennyi idő, költség egy nyuszi tartása?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám, és szeretnék mellé egy nyuszit.Fél 2 körül érek haza a suliból.Mennyit kell foglalkozni egy nyuszival?A nyuszi a házban, vagy a kertben legyen?Szerintetek a kutyám nem tépné szét a nyuszit?A kutyám nyugodt természetű kutya, csak nem tudom mit csinálna ha meglátna egy új kisállatot az ő területén.Egy nyuszit szeretnék, meglenne a nyuszi egyedül?Amikor iskolában vagyok, akkor a szüleim vigyáznának rá, és amikor pedig hazaérek, lecke után tudnák vele foglalkozni.Mennyi időre engedjem majd ki a kertbe?Egy nagy kertünk van.

Tapasztalt nyuszitartók véleményére lennék kíváncsi.

Köszönöm előre a normális válaszokat.

2013. szept. 19. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemisták vagyunk, nekünk lakásban tartott törpenyuszink van. Én inkább a lakásban tartásra szavazok, mert sokkal könnyebb szemmel tartani és jobban szocializálódik. Napközben iskolában vagyunk, de szerencsére a nyuszi általában késő délután-este a legaktívabb, mire hazaérünk. 100*50cm-es ketrece van, amikor itthon vagyunk, akkor kiengedjük a lakásba. Szobatiszta, csak az alomtálcájába ürít (ami a ketrecben van, visszajár), nagyon ritkán fordul elő baleset (akkor is csak bogyóval). A lakásból csak akkor szabad kiengedni, ha atombiztos kerítésetek van, mert a nyuszi a legkisebb résen is átpréseli magát! A kutyával nagyon óvatosan szabad megismertetni (végig legyetek velük), hiszen az egyik ragadozó, a másik zsákmányállat, de kutyával még így is sokkal könnyebb összeszoktatni, mint macskával.
2013. szept. 19. 23:32
 2/6 anonim ***** válasza:
17%
attól függ. Én általában hűtőben tartom néhány napig, pörkölt formájában. Ily módon kimondottan olcsó
2013. szept. 19. 23:43
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Költség:3500 oltás fél évente.Kaja:szénát kell neki biztosítani sokat+tápot(táp 1000FT/kg)-kb ennyit eszik meg egy hónbap alatt valamint vegyes zöldségek naponta.Napi 30 perc foglalkozás bőven elég neki, nem annyira igényli.Inkább engedd ki szadadon hagy fióutkározzon.Lehet kinn és benn is tartani.
2013. szept. 20. 09:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nálunk 5000 Ft félévente az oltás (de ezért legalább meg is vizsgálja alaposan, Budapesten lakunk). Fapellet általában 3500 Ft/15 kg (van ennél olcsóbb is, de még nem használtuk el, csak kb az ötödét 1 hónap alatt, viszont naponta cseréljük, mert a nyuszink törpevízerőmű, nagyon sokat pisil, de csak a wcjébe teszünk belőle), szénából sajátot kaszálunk és szárítunk (plusz rokonok adnak), tápból pedig Versele-Laga cuni complete-et kap, mert ebben van a legtöbb rost, ennek egy havi adagja kb. 1500 Ft. Még nem elég idős ahhoz, hogy zöldséget/gyümölcsöt kapjon, de abból amúgy is olyan kis mennyiséget ehet, hogy nem fogunk rá külön költeni, csak annyit, amennyit mi is eszünk.
2013. szept. 20. 11:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.És amúgy télen, hidegben a nyuszikat be kell hozni a házba?
2013. szept. 20. 15:17
 6/6 anonim válasza:
Attól függ hogy mennyire van hozzászokva a hideghez. De még akkor is érdemes védett helyen tartani. (Pl garázs vagy terasz!)
2016. dec. 13. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!