Mennyi idő, költség egy nyuszi tartása?
Figyelt kérdés
Van egy kutyám, és szeretnék mellé egy nyuszit.Fél 2 körül érek haza a suliból.Mennyit kell foglalkozni egy nyuszival?A nyuszi a házban, vagy a kertben legyen?Szerintetek a kutyám nem tépné szét a nyuszit?A kutyám nyugodt természetű kutya, csak nem tudom mit csinálna ha meglátna egy új kisállatot az ő területén.Egy nyuszit szeretnék, meglenne a nyuszi egyedül?Amikor iskolában vagyok, akkor a szüleim vigyáznának rá, és amikor pedig hazaérek, lecke után tudnák vele foglalkozni.Mennyi időre engedjem majd ki a kertbe?Egy nagy kertünk van.
Tapasztalt nyuszitartók véleményére lennék kíváncsi.
Köszönöm előre a normális válaszokat.
2013. szept. 19. 23:23
1/6 anonim válasza:
Egyetemisták vagyunk, nekünk lakásban tartott törpenyuszink van. Én inkább a lakásban tartásra szavazok, mert sokkal könnyebb szemmel tartani és jobban szocializálódik. Napközben iskolában vagyunk, de szerencsére a nyuszi általában késő délután-este a legaktívabb, mire hazaérünk. 100*50cm-es ketrece van, amikor itthon vagyunk, akkor kiengedjük a lakásba. Szobatiszta, csak az alomtálcájába ürít (ami a ketrecben van, visszajár), nagyon ritkán fordul elő baleset (akkor is csak bogyóval). A lakásból csak akkor szabad kiengedni, ha atombiztos kerítésetek van, mert a nyuszi a legkisebb résen is átpréseli magát! A kutyával nagyon óvatosan szabad megismertetni (végig legyetek velük), hiszen az egyik ragadozó, a másik zsákmányállat, de kutyával még így is sokkal könnyebb összeszoktatni, mint macskával.
2/6 anonim válasza:
attól függ. Én általában hűtőben tartom néhány napig, pörkölt formájában. Ily módon kimondottan olcsó
3/6 anonim válasza:
Költség:3500 oltás fél évente.Kaja:szénát kell neki biztosítani sokat+tápot(táp 1000FT/kg)-kb ennyit eszik meg egy hónbap alatt valamint vegyes zöldségek naponta.Napi 30 perc foglalkozás bőven elég neki, nem annyira igényli.Inkább engedd ki szadadon hagy fióutkározzon.Lehet kinn és benn is tartani.
4/6 anonim válasza:
Első vagyok, nálunk 5000 Ft félévente az oltás (de ezért legalább meg is vizsgálja alaposan, Budapesten lakunk). Fapellet általában 3500 Ft/15 kg (van ennél olcsóbb is, de még nem használtuk el, csak kb az ötödét 1 hónap alatt, viszont naponta cseréljük, mert a nyuszink törpevízerőmű, nagyon sokat pisil, de csak a wcjébe teszünk belőle), szénából sajátot kaszálunk és szárítunk (plusz rokonok adnak), tápból pedig Versele-Laga cuni complete-et kap, mert ebben van a legtöbb rost, ennek egy havi adagja kb. 1500 Ft. Még nem elég idős ahhoz, hogy zöldséget/gyümölcsöt kapjon, de abból amúgy is olyan kis mennyiséget ehet, hogy nem fogunk rá külön költeni, csak annyit, amennyit mi is eszünk.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.És amúgy télen, hidegben a nyuszikat be kell hozni a házba?
2013. szept. 20. 15:17
6/6 anonim válasza:
Attól függ hogy mennyire van hozzászokva a hideghez. De még akkor is érdemes védett helyen tartani. (Pl garázs vagy terasz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!