Tengerimalacok tartása havonta kinek mennyiből jön ki? Részletekkel leírva!
Dehogy 8000... Nekünk egy ezresből kijön. És nem éhezik, megvan már 1 éve.
A forgácsért keress fel egy asztalost. Komolyan. Neki az csak hulladék, ha nem adhatja oda senkinek, akk valószínű kidobja. Mi tonnaszámra kapjuk a forgácsot egy asztalos barátunkból teljesen ingyen.
Nagy doboz szárazeledelt kell venni, úgy olcsóbb, és az is elég legalább 1-2 hónapig, legalábbis a mi malackánk nem eszi lyan lelkesen. A nyalósó sem fogy nagyon, szerintem amióta megvan, talán ha egyszer kellett cseréli, akkor sem azért mert elfogyott.
Mi inkább zöldséget adunk neki, ami nem tétel, mert pl. amit a levesbe tennénk répát, amit kidobnánk a végéből azt ő megeszi. Vagy a paprikacsutkát, almacsutkát, almahéjat is lehet neki adni. Olyat szokott csinálni, hogy amit beteszünk uborkaszeletet, annak képes csak a héját lerágni a kis szutyok :D Ha zöldséget adsz neki, főleg ha így a maradékokat, azt jobban is szereti, meg nem is tétel, mivel úgy is megvetted volna, tehár nem a malacnak vásárolsz be...
A szénáról ne feledkezz meg, az a legfontosabb!
Itt van már néhány válasz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__3197586-m..
Nálunk 2 malacra:
Széna-500Ft/év-faluról 1 kis kockabála
Táp-900FT/1kg-Versele Laga Pro-2 hónapra elég kb.
Forgács-ingyen van, párom asztalos.
Zöldség, gyümölcs:főzés utáni maradékok, illetve heti 100Ft kb.
Cebion és Béres csepp 2000FT/év
Szóval havi:42Ft széna+450Ft táp+166Ft vitaminok+kb.400Ft zöldség-kb. 1000Ft/hó
Állatorvoshoz szinte sosem kell menni.
#6-os
Nevetni fogsz, én a panelbe veszem a kisbálást, egy bála két malacnak egy évig elég. Kapott a bála egy cippzáras párnahuzatot, olyan, mint egy babzsák-fotel. Rá lehet ülni! Mikor már kevés van benne, akkor meg már elfér bárhol!
2 malac:
1 kg széna,750 ft
1 kg táp, 1000 ft
pellet alom, 2000 ft
zöldség-gyümölcs kb 600 ft.
Szóval nálunk legalább 4000 ft elmegy 1 hónapban.
A kisbála széna jó ötlet,de az vajon mennyire tiszta??? Azért a malacok érzékenyebbek szerintem,mint a tehenek vagy lovak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!