A tengerimalacot lehet fürdetni? Két lány tengerimalacot lehet együtt tartani? Két tengerimalacnak hány cm-es ketrec kell? Milyen színű tengerimalacok a legszebb?
A tengerimalac jellemző viselkedése a tisztálkodás, de félévente egy fürdés mindenképpen jót tesz nekik.
A fürdetést végezhetjük bedugózott mosdókagylóban vagy egy lavórban is, amibe langyos vizet engedünk úgy, hogyha a malacot bele is engedjük teljesen, a feje semmiképpen sem ér a vízbe. Bármilyen cicasampont használhatunk fürdetésre, de ha tehetjük, vásároljunk antiallergén bolhaűző készítményt. Bedörzsöljük finoman az állatot, majd folyó vízzel alaposan kiöblítjük bundájából a habot. Ezután megtörölgetjük egy törülközővel, majd közepes fokozaton hajszárítóval szárazra szárítjuk a malackát. A fürdetés ideje alatt végig ügyeljünk rá, hogy az állat melegben legyen, és ne érje huzat!
Általában a legjobb társítás, ritkán utasítják vissza egymás társaságát, verekedés csak erősen domináns vagy agresszív egyéneknél fordulhat elő. A természetben a nőstények szoros közelségben élnek és a faj közös érdekében segítik egymást, így ők általában együttműködőek.
Két tengerimalacnak 2x-r akkora ketrec kell, mint egynek .....
Mindent leírtak itt előttem, fürdetni csak ritkán. Én azt javaslom, hogy lavór a kádba, úgy fürdesd őket egyenként! A mosdókagylóba ha beleteszed és egyszerre ijedtek meg mind a ketten (a malac a víztől, te meg a riadt malactól), még véletlenül leeshet!
A 100*50-es ketrec pont elég két malacnak, de nem panaszkodnának akkor sem, ha nagyobb lenne!
Ha két olyan házat teszel be, mint amilyeneket a ketrecekhez általában kínálnak (kb. 40*25-ös), akkor annak a tetején elfér a kajás edény is. Itatóból vagy kettő kell, vagy elég egy is, de akkor legalább 3 decist vegyél.
Szerintem a legszebb a trikolor (fehér-barna-fekete), de aranyos mindegyik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!