A hörcsög ihat tejet?
Válasz erre: A válasz megírásának időpontja: ma 13:28
A kutyádat is etetheted konyhai maradékkal és elél sokáig, de hogy jót nem tesz neki az biztos :) Tejjel is itathatod a hörcsögöt...végülis kibírja, nem? Pff
ELŐSZÖR IS EZ A BARÁTNŐM KÉRDÉSE CSAK Ő SAJNOS NINCS IDE REGISZTRÁLVS
MÁSODSZOR NEKEM NINCS HÖRCSÖGÖM
HARMADSZOR A TEJNEK EGY CSOMÓ JÓTÉKONY HATÁSA VAN!!!!
OK????????
EL LEHET OLVASNI!!!
Dr. William Ellis
Dr. Ellis tudományos körökben ismert sebész, aki ötvenkét éven át tanulmányozta a tej és tejtermékek hatásait az emberi szervezetre. Számos gondolatát idéztük már, itt most egyben közreadjuk a megfigyeléseit.
A tudós kutatásai szerint mellkasi fájdalmak, szívpanaszok kiváltásáért több esetben a tej tehető felelőssé. A magas zsírtartalma miatt a tej károsítja az artériák falát, növeli az érelmeszesedést. Összehasonlítva a vegetáriusok és laktovegetáriusok vagy a vegyes étrendűek vérkoleszterol szintjét, láthatjuk, hogy a vegetáriusok vérkoleszterol szintje jóval alacsonyabb, mint a másik két csoporté. Dr. Ellis bizonyította az összefüggést a tejtermékek fogyasztása és a szívinfarktus, érelmeszesedés között.
Már kétszáz éve ismert a tej fejfájást kiváltó hatása. A Nature című szaklap 1974. július 6-ai számában olvashatjuk, hogy egyes sajt- és túróféleségekben található fehérjék okolhatók a migrén létrejöttéért. Dr. Ellis véleménye szerint a migrének nagy része visszavezethető a tej és tejtermékek fogyasztására.
Elsöprő erejű bizonyítékok igazolják, közöttük Dr. Ellis kutatásai is, hogy az elhízás legfontosabb okai között szerepelnek a tej és tejtermékek fogyasztása. Sajnos az ifjúság 75%-a túlsúlyos, és már 98%-ukban fellelhetőek olyan tünetek, melyek a szívbetegség előjelének tekinthetőek. A 42%-uk vérkoleszterol szintje magasabb az orvosilag "elfogadható" értéknél. Összehasonlítás végett lássuk a különböző évek felméréseinek eredményeit. Erőnlét- és állóképesség-vizsgálat során 1954-ben a gyerekek 58%-a nem ütötte meg a felállított mércét. 1978-ban ugyanezen vizsgálaton már a gyerekek 80%-a megbukott. 1983-ban pedig a gyerekek 99%-a nem tudta teljesíteni a Presidental Physical Fitness Award (Testi Erőnléti Elnöki Díja) követelményeit.
Dr. Ellis az allergiák nagy részénél kimutatta, hogy a tej és tejtermék fogyasztása hozzájárul a betegség kialakulásához és fenntartásához.
"Orvosi gyakorlatom negyvenkét éve alatt betegeimen huszonötezernél több vérvizsgálatot végeztem. Véleményem szerint ezek a vizsgálatok következetesen azt mutatták, hogy a tejterméket fogyasztó felnőttek szervezete nem szívja fel olyan mértékben a tápanyagokat, mint azoké, akik nem fogyasztanak ilyet. A rossz felszívódás eredménye - természetesen - idült fáradtság."
Dr. Norman Walker
Dr. Walker több mint ötven éven át tanulmányozta a tejproblémát. Saját megfigyelései alapján állította össze étrendjét, és száztizenhat(!) éves korában hunyt el, 1986-ban.
Azt állítja, hogy a kazein a pajzsmirigybetegségek kialakulásában az egyik leglényegesebb tényező. A kazein a tej leggyakoribb fehérjetípusa.
Kimutatta, hogy a tejtermékekben mindig található legalább nyomokban penicillin, vagy más antibiotikus hatású gyógyszer maradványa. Ezeket az anyagokat a tehenek kezelésére használják. Őt igazolja Dr. S. Levy is, aki azt állítja: "Az ötvenes években antibiotikumok tonnáit használták fel. Manapság tonnák ezreiről van már szó." Ezek a gyógyszerek rezisztens baktériumtörzsek kialakulásához vezetnek, melyek ellen a hagyományos gyógyszerek csökkent vagy semmilyen hatékonyságban használhatóak.
Dr. Walker a könyveiben a teljesen állati fehérje mentes étrendre bíztat. Tapasztalatai szerint a növényi, főként a nyers növényi étrend az, ami az egészség megőrzésére és fenntartására a legalkalmasabb.
Dr. Alan Gaby
Tudományos fokozatot szerzett az Emory Egyetemen biokémiából, majd a Marylandi Orvosi Egyetem elvégzésével szerzett orvosi diplomát. Az Amerikai Holisztikus Orvosi Egyesület elnökévé választották meg. Elsősorban tápanyaggyógyászattal foglalkozik.
A tej és tejtermékfogyasztással függnek össze véleménye szerint a következő betegségek: kólika, bélgyulladás, véres hasmenés, vészes vérszegénység és tüdőasztma. Továbbá: nefrózis szindróma, Chron-betegség, ízületi panaszok, migrénes fejfájás, krónikus fáradékonyság és sclerosis multiplex.
Dr. John A. McDougal
Dr. McDougal a Hawaii Orvosegyetem professzora, egyetemi tanár. Szakterülete az állati eredetű termékek és az emberi egészség kölcsönhatásai. A témával foglalkozó tudósok közül a legnagyobb élő szaktekintély. Bár számos betegséget összefüggésbe hozott az állati eredetű termékek fogyasztásával, álljon itt tőle egy idézet az emberi kálciumháztartással kapcsolatban:
"Tudományos körökben ma már egyáltalán nem vitatják a fehérjék kálciumcsökkentő hatását. Az elmúlt ötven év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a szilárd csontokat biztosító pozitív kálciummérleg elérésének legegyszerűbb és leglátványosabb eredményeket hozó étrendi módja a napi fehérjefogyasztás visszafogása.
1930-ban jelent meg az első tanulmány arról, hogy a nagy fehérjetartalmú étrend hatalmas kálciumveszteséggel, és ennek megfelelően negatív kálciumegyensúly kialakulásával jár. Ma, ötvenöt évvel később, tudományos körökben mégis még mindig csak találgatják, ugyan mi is lehet a mészhiányos oszteoporózis, a csontritkulás igazi oka."
Egy kitekintés a csontritkulásra
Az eszkimók fogyasztják a legtöbb fehérjét az egész világon, napi négyszáz grammot. A csontritkulás körükben a leggyakoribb világviszonylatban.
A csontritkulás a világ azon helyein a leggyakoribb, ahol a tej és tejtermék fogyasztás a legmagasabb, például Nagy-Britaniában, Svédországban, Finnországban és az USÁ-ban. A legritkább a legkevesebbet fogyasztó országokban, például Ázsia és Afrika egyes országaiban. Dr. G. E. Lewinnek kutatásai szerint a sok fehérjét fogyasztó népességben a csontritkulás rendkívül elterjedt betegség.
Fontos megemlíteni a magnézium szerepét a kálciumfelszívódásban. Segítségével tudja a szervezet a kálciumot a csontokhoz szállítani. Viszont a magnézium felszívódását gátolja a nagymennyiségű kálcium, az ideális arány a kettő az egyhez, a kálcium javára. Kiderült, hogy a magnézium lényegesen jobban tudja végezni a feladatát kevesebb kálcium jelenlétében. A magnéziumhiány többek között gátolja a vese működését és a vizeletvisszatartás zavarához vezet. Gyakori oka a premenstruációs szindrómának. Megállapították, hogy vetélést eredményezhet!
A csontokba beépülni nem tudó kálcium pedig lerakódik a lágy szövetekre, meszesedés és számos más betegség okozója. Dr. M. Hegsted és munkatársai a fentebb leírtakon kívül azt is kimutatták, hogy a fölöslegesen magas kálciumszint visszaszorítja a kálciumforgalmat szabályozó enzim termelődését is, így abból kevesebb lesz jelen a keringésben, tehát a kálciumtöbblettől nemhogy javul, egyenesen romlik a kálciumanyagcsere!
Termékenység, nőgyógyászati betegségek és rákok
Több tanulmány is utal a tej és tejtermék termékenység csökkentő hatására. Dr. D. W. Cramer és munkatársai által végzett vérvizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy "azokban az országokban, ahol a legmagasabb a tejfogyasztás, a nők körében ott csökken a legnagyobb mértékben a teherbe esési arány, a korral arányosan."
A felnőttek nagy része nem tudja megemészteni a tejcukrot és a tejfehérjét, ezért szerencsére nem is képes sok tejterméket fogyasztani. A tejtermék gazdag galaktózban, mely a petesejtre mérgező hatású cukorféle. A magas tejfogyasztás összefügg a nők fogamzóképességével, és ez a tünet már húsz éves kor felett jelentkezik. A legmagasabb galaktózkoncentráció a meddő nőknél mérhető.
A tej és a tejtermékek, mint a magas fehérjetartalmú ételek általában lerövidítik a menstruációs ciklust huszonnyolc nap alá, menstruációs görcsöket és túlzott vérzést okoznak. Dr. B. Amstrong és Dr. R. Doll kutatásaik során összefüggést találtak a fehérjefogyasztás és az endometrium rákja, továbbá a fehérje és gyümölcs együttes fogyasztása (például: gyümölcsjoghurt) és a méhnyakrák között.
Végszó gyanánt
A cikksorozat keretei csupán néhány szempont figyelembe vételét tették lehetővé, több száz, sőt több ezer oldalt tesz ki azon kutatások leírása, melyek a tej és tejtermékek fogyasztásának káros, betegség előidéző voltáról szólnak. Úgy érezzük, hogy ki kell hangsúlyoznunk itt újra azt a tényt, hogy az állati eredetű tej nem természetes tápláléka egyetlen embernek sem. 1. Egyetlen állat sem fogyaszt elválasztás után tejet. 2. Semelyik emlős nem fogyasztja más faj tejét. A cikksorozatban és a rengeteg tanulmányban szereplő betegségek igazi oka ebben rejlik. Ez az elsődleges szempont, amit figyelembe kell vennünk, amikor a saját táplálkozásunkat összeállítjuk.
Ezt is érdemes elolvasni....
Nekem semmi gondom nem volt a tejjel.. hörcsögnek ugyan NEM AJÁNLOM!
Viszont, teljesen egészséges, és baromságok ezek hogy egészségtelen a tej. Én mindig beteges gyerek voltam, ezért később a orvos tanácsára anyám mindig hazahozott nekünk friss tejet a helyi "tehenészetből" vagy farmról, nemtudom hogy hívják, azóta egészséges vagyok!! Évente talán ha egyszer vagyok beteg akkor is ha 3 napot max az is csak nátha.. volt amikor 4 évig nem kellett orvoshoz mennem. Azon kívül volt még a gyomrommal probléma és azon is sokat segített! Úgyhogy ez van.. engem nem érdekel ki mit mond, ÉN továbbra is fogok tejet inni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!