Csak engem zavar? (többi lent)
Abban teljesen igazad van, hogy okos ember beszerzés előtt néz utána egy új állat igényeinek.
Azt viszont törvény írja elő, hogy az eladó köteles a vevőt megfelelően tájékoztatni. Az én kérdésem az, hogy hogyan jut hozzá valaki megfelelő ismeretek nélkül egy élő állathoz, ha a boltban, tenyésztőnél már teljeskörűen tájékoztatták... Persze egy állat tartására nem lehet valakit 10 perc alatt felkészíteni.
Én a magam részéről, ezért kezdtem el a honlapot csinálni, a lényegi részeket az érdeklődőknek emailben átküldöm, amikor jön nyomtatásban is még egyszer a kezébe nyomom, és olyan gonosz vagyok, hogy mindenkitől kérek egy előzetes látogatást, amikor előjegyzik a piciket, de nem viszik még haza, és amíg barátkoznak, még egyszer a szájukba rágom a dolgokat. Ha legkisebb is fejből mondja amit átküldtem, akkor jutalomból a végén kezdem, és ők hozzá juthatnak az izgisebb titkokhoz is. :)
A ketrecről meg fotót kérek, és ha valami nem jó az állatnak, akkor megbeszéljük, mit, hogyan kéne átalakítani a kölcsönösen boldogító együttélés érdekében. :)
Igen, köteles lenne… Lenne. De nem sokan teszik. Sőt. Akikkel én eddig találkoztam, max. akkor mondtak valamit, ha kérdeztem. Ok, tudom, járjak normális helyekre…. de sajnos olyan csak 10ből egyszer akad kb. Inkább csak azt nézik, hogy vigyem, és fizessek. Épp a napokban próbáltak rábeszélni egy tengerimalac hámra a boltban, mondván az is kb. akkora, mint egy görény… (nem, hogy hámot nem vettem, de soha többet be nem teszem oda a lábam)
Ezért jó, ha előtte utánanéz az ember. Ha az eladó/tenyésztő ad segítséget, az jó, de azt is könnyebb így észrevenni, ha át akar verni, elhallgat ezt-azt.
(Egyes)
Nem, engem is zavar a sok buta kérdés. Én nem vagyok ugyan tenyésző de mindig is volt valamilyen állatom.
Már ovis koromban is volt annyi eszem, hogy még a halak tartásának is alaposan utána kérdeztem, mielőtt kikönyörögtem volna őket. :)
Még a kisebb rágcsálók hagyján, de főleg kutyákat úgy vesznek magukhoz emberek, hogy fogalmuk sincs semmiről!
Számos kutya végül ezért is kerül altatásra vagy menhelyre... meg sok ékszerteknős a tavakba, kiszorítva ezzel az itt honos mocsári tekiket...
Ja, és az eladók. Lehet azért veszem ezt annyira a szívemre, mer Debrecenben nagymamám anno elég... úgymond híres volt az eladók körében, jól tudta a szakmáját. Anyukám és tesóm is sokáig eladóként dolgoztak, igaz, mindannyian ruházatisok voltak.
De valahogy belém ivódott, hogy már inkább magamat szolgálom ki, meg én rendesebben teszem vissza a dolgokat, mint az eladók... azért ez elég gáz.
Anno anyukámat azért is letolták, mert 8 óra 1 perckor nyelte le az utolsó falat reggelijét! Manapság meg... pff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!