Csak engem zavar, ha úgy beszélnek állatokról, mintha tárgyak lennének?
Utolsó,szerintem nagyobb gond,ha nem csak úgy beszélnek,de úgy is bánnak velük mintha emberek lennének.
A kuytartók egy része például nem képes felfogni,hogy szigorú határokat kell szabni egy kutyának,nem úgy működik mint egy ember. Állatkínzásnak minősitik pl ha a kutya szabályt szeg,és nem engedem a közelembe,vagy amig nem szólok addig nem kezdhet enni. Pedig ezeknek mind oka van,mivel egy 65 kilós kutyával fizikailag nem veszem fel a versenty,ezért úgy kell nevelnem,hogy a szavakból értsen és ne kelljen megverekednünk mert rámmorog ,avgy kaját kuynerál stb
Az állatokat szeretni KELL és jól tartani. Ebbe beletartozik az is,hogy nekik nem az a jó feltétlenül,ami egy embernek is jó lenne,tudniuk kell a határokat.
A halaimat ugyanúgy szeretem,mégis "ez" a megnevezésük,nem ő. A kutyámról nem tudok ilyen tárgyiasitott formában beszélni viszont. De semmi gond nincs azzal,ha valaki igen
Nem vagyok lovas, de engem az akaszt ki, ha egy ó már nem fut olyan jól, vagy kicsit már makacsabb, már viszik is a vágóhídra.
Mondjuk azt sem értettem soha, hogy egy évekig etetett, szeretett kutyára, macskára, akármire azt mondják, hogy megdöglött. Az ilyen ne tartson állatot. Maximum kimúlt, bár én ezt a szót is inkább a haszonállatokra mondanám.
nem, most miért mondod??
Ezt mondom: szegény Morzsi megdöglött, pedig annyira szerettem. Nagyon sajnálom.Napokig sírtam. Kár hogy nem él már, nem kellett volna még megdöglenie.Olyan okos kutya volt!Mint egy ember, értette amit mondunk! Így mondom. Nálunk a nagymamma szokott meghalni. Az állatok megdöglenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!