Tengerimalacot terráriumba?
Én malacom terráriumban volt tartva, és tökéletesen eléldegélt 7 évig, semmi baja sem volt.
Igaz, nem szellőzik annyit mint egy ketrec, de sokat volt kirakva rohangálni, és alaposan, hetente minimum egyszer kitakarítottam.
Ketreccel szerintem az a baj, hogy ha ne foglalkozol eleget a malaccal vagy alapból idegbajosabb természetű, sehogyse tudod leszoktatni a rácsnak a rágásáról.
Legalábbis egyik ismerősöm malaca még akkor is rágta éjjel ha erőspaprikával volt bekenve..:D
Szóval én terráriumra szavazok, és ha üvegessel csináltatod olcsóbb, utána otthon összeragasztod sziloplaszttal.
A terrárium is tökéletesen megfelel a Tengerimalac igényeinek, mert
+az akvárium tetejére nem teszel tetőt és máris szellőzik
+az akváriumon ha nincs tető nem ugrik ki
Miért, a ketrecből kiugrik?...:D jézus.
az én malacaim ketrece mindig nyitva van, de nem ugranak ki sosem, mert nem is tudnak nagyon. ha meg le van csukva, pláne.
bár szerintem a kérdezőnek már nem aktuális, mert egy éves a kérdés.
Szerintem egyáltalán nem egészséges, mert nem tud úgy szellőzni a helye és az élősködők is hamarabb megtelepednek a szőrében, kedvez a nedves környezet. Igaz, hogy a rácsos ketrecből ki tudja ficánkolni a forgácsot, de az elhanyagolható mennyiség, kézzel simán vissza lehet dobálni azt a pár darabot. Mellesleg ismerősöm terráriumban tartotta a tengerijét és amikor kivettük, szó szerint büdös volt. Na ez egy ketreces malacnál sohasem fordulhat elő. Ráadásul hogy takarítod ki? Kilapátolod és kész? Mert egy tengerinek azért nem kicsi terrárium kell.
A rácsok ketrecnél meg csak lecsatolod a műanyag alját és kilapátolod a forgácsot, utána ki tudod mosni a tálcát. Én minden takarításnál ki is fertőtlenítem a tálcát, így a vizeletszag sem marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!