Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » úristen mi van a hörcsögeimmel?

úristen mi van a hörcsögeimmel?

Figyelt kérdés

van 2 nagy hörcsögöm és tegnap ez egyik olyan volt mint ami meg volt halva,hiába forgattam,piszkáltam...semmi...mivel nagyon sajnáltam nem voltam képes kiszedni az akváriumbol...

ma már a másik nagyhörcsög is ugy feküdt mozdulatlan és akárhogy piszkáltam...semmi életjel...

átvittem a konyhábol a szobába öket és rátettem akváriumostol a konvektorra,és piszkáltam az egyiket,aki régen mozdulatlan volt már és feléledt,bár nehezen mozog és nagyon sovány...a másik lélegzik de nem mozog

mitörtént?

2009. okt. 17. 00:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Nekem is van két hörim, de azokkal még sosem történt ilyesmi, de hallottam már ilyet, hogy hirtelen hőmérsékletváltozástól "bekómálnak"
2009. okt. 17. 00:50
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Van elegendő kajájuk és vizük? Nem volt nekik túl hideg hirtelen? Ha betegségre gyanakszol, fordulj állatorvoshoz.
2009. okt. 17. 00:50
 3/21 anonim válasza:
nem sérultek meg, nem jàrt arra macska? nem adtàl nekik vizet amitol felpuffadtak? valaki nem mérgezhette meg oket? azonos nemuek?
2009. okt. 17. 00:51
 4/21 A kérdező kommentje:

minden nap kapnak kaját!

15fok volt kinn

2009. okt. 17. 00:52
 5/21 A kérdező kommentje:

az egyik fiu a másik lány

nincs macska,se mérgezés,mindneki szereti öket

2009. okt. 17. 00:52
 6/21 A kérdező kommentje:
vizet nem szoktam adni csak zöldséget és gyümölcsöt
2009. okt. 17. 00:53
 7/21 anonim ***** válasza:

Ahol vannak nincs túl hideg? A hörcsögök 20-25 fok között érzik jól magukat, 15 fok alatt annyira lelassul a vérkeringésük, hogy olyan, mintha meghaltak volna. Téliálom szerű kómába esnek.

Ha ezt megnézted, nézd meg, van e tényleg elég vizük, kajájuk, száraz-friss egyaránt.

Ha mind a kettő megfelelő a hörcsögnek, akkor menj velük állatorvoshoz, lehet elkaptak valami betegséget, esetleg rossz ételt ettek meg, mert ugye raktároznak, lehet valami romlandót ettek meg. (pl sajt, de más is lehet)

Légyszi írj, hogy az első két "feltétellel" mi a helyzet!!!

2009. okt. 17. 00:53
 8/21 anonim ***** válasza:

15 fok volt kint. Fáztak, téli álom, ami nem kifejezetten egészséges náluk. Vidd be őket a melegre, nem értem, hogy miért tartod kint őket.

Pici a testük, ami neked elviselhető, nekik már halál közeli állapot. A melegen jobban lesznek.

2009. okt. 17. 00:54
 9/21 anonim ***** válasza:
Előző kettő én voltam.
2009. okt. 17. 00:55
 10/21 anonim ***** válasza:
Így van, 15 fok nekik már hideg, akkor ennyi, vidd őket melegre, és nem lesz baj.
2009. okt. 17. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!