Hogy tudnám kézhez szoktatni a kölyök tengerimalacomat?
Figyelt kérdés
Ma kaptam a barátomtól az évfordulónkra egy édes kis rozettás malacot. nagyon félénk, most egy helyben gubbaszt a ketrecében, néha kicsit odamegyek hozzá, megsimizem, de nem hagyja, hogy kézbe vegyem, nagyon kapálózik, ami természetes, hiszen új helyen van.
hogyan tudnám kicsit megszelidíteni? milyen trükkök vannak erre? eddig csak hörim volt.
2009. okt. 11. 22:07
1/10 anonim válasza:
Még új neki a környezet és Te is új lény vagy számára,de ha néha megsimized,törödsz vele..,csak kis idő kérdése és már nem fog félni;)Trükk sztem nincs erre..,bár eddig csak kutyám volt,ilyen kisállat még nem:D
2009. okt. 11. 23:19
2/10 anonim válasza:
nekem volt 3 tengerimalacom, de egyik sem nagyon szerette, ha "gyömöszöltem". a simogatást engedték, miután mindig én adtam nekik enni:) sztem akitől a kaja, annak egy kis engedményt adnak :)
2009. okt. 11. 23:56
3/10 anonim válasza:
A miénk se hagyta magát, amikor kicsi volt, néha megpróbált harapni is.
Sokat kell simogatni, kézbe venni, hogy megszokja nem kell félni, az jó dolog. Megpróbálhaszt kézből adni neki egy falatka zöldséget.
2009. okt. 12. 03:07
4/10 anonim válasza:
az én tengerimalacomnak tényleg csak idő kérdése volt(nem túl sok:P) amint idekerült, kb egy hét múlva már lehetett is gyömöszölni:) és nagyon szelíd volt, kb maximum ha 3x megharapott életében, de azt sem túl komolyan:) 8 éves volt, nem rég hagyott itt:(
2009. okt. 12. 07:22
5/10 anonim válasza:
Nekem évekig voltak tengerimalacaim és mindegyiket kézhez szoktattam. Megsimiztem aztán minden kapálózása ellenére felvettem és halkan beszéltem hozzá. A szívemre tettem, a másik kezemmel pedig folyamatosan simiztem. Hamar rájön hogy ez nagyon jó neki és ha fiú még doromboló hangot is ad, simi közben. A lányok picit vadabbak, de meg lehet őket is szelidíteni. Szeretik ha felszaladhatnak a válladra és ha hosszú a hajad odabújnak. Nagyon édesek:) Imádom őket.
2009. okt. 12. 08:17
6/10 anonim válasza:
Az én kislány tengerimalacomból nagyon hamar kis rongybaba lett, imádja a mai napig is, ha kivesszük :-)
Eleinte ő is félt, de én mindig úgy néztem a tévét, hogy egy rongydarabot tettem az ölembe, rá őt, és közben finoman cirógattam. Sokáig nagyon görcsös volt, egyszer csak feloldódott, és elhevert. Most már ott tartunk, hogy kiveszem az ölembe, eldobja magát, és még a szemét is lehunyja:-)
2009. okt. 12. 08:53
7/10 anonim válasza:
Pár szem kaja, majd ha megette, vedd ki, és ha visszatetted, akkor megint kaja, bőséggel egyfajta jutalomként. Ezt eleinte napi hatszor! :) Nem lesz túl boldog az első két hétben, aztán már ha meglát, elkezd nyüsszögni, ugrabugráni, ettől ne ijedj meg, mert nem rettegés nála, hanem így örül, amikor szinte meg van kergülve :) és utána már magától megy a terrárium falához, hogy vedd ki.
2009. okt. 12. 10:36
8/10 A kérdező kommentje:
ma benyúltam a ketrecbe, és sokat simiztem. kezd megbarátkozni velem azt hiszem :)
aztán most az előbb letettem az ölembe egy törölközőre, és egész nyugisan tűrte, hogy simizem. dögönyözni még nem nagyon tudom, de már csak idő kérdése.
ha minden igaz, akkor kisfiú, szóval talán könnyebb dolgom lesz :)
köszi a tanácsokat!
2009. okt. 12. 11:43
9/10 anonim válasza:
Ti hogy dögönyözitek a malacot??! Én csak simizni szoktam. Dögönyözni??
2009. okt. 12. 15:59
10/10 anonim válasza:
Szia, a 8:53-as vagyok megint. Elfelejtettem írni, hogy azt nem szeretik, ha benyúlsz a ketrecbe, főleg ha felülről közelítesz, működnek az ősi ösztönök, mert hát mégiscsak prédaállatok.
Inkább mindig vedd ki az öledbe, és úgy szeretgesd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!