Szerintetek milyen rágcsálót válasszak?
Ilyen kicsi terráriumokba én mindenképp egeret választanék.
Én tartottam régen egereket, azt kell mondjam, kedvesebb lények, mint a hörcsögök. Legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják. Az összes hörcsögöm kiváló, visszaellenőrizhető almokból származott, kézhez voltak szoktatva, de óhatatlanul mégis előfordult egy-egy harapás. Míg az egereimet úgy szereztem be, hogy bementem egy kisállatkereskedésbe, és a kígyóknak szánt, "ömlesztett" műanyagdobozból kértem három egeret. Elmondhatom, hogy egyetlen egyszer sem harapott meg egér.
Ez most nem egy hörcsögellenes duma akart lenni, csak tudom hogy sokan az egérre valami kártékony, gonosz, írtanivaló förmedvényként gondolnak, pedig nagyon aranyos kisállat. A patkány dettó, viszont neki jóval nagyobb terráriumra van szüksége.
A táncoló egér génmanipulált, és szinte idegrángásai vannak, azért táncol és ugrál folyton, én nem ajánlanám, sőt, azt is lelőném, aki "megalkotta" őket, bőven túltenyésztett állatkák ráadásul...
A patkányt csak ajánlani tudom, ketrec kéne mondjuk nekik, de ki is engedhetőek időnként, nálunk anno szobatiszták is voltak mindketten, idővel megtanulták, hogy ha hívom őket, jöjjenek oda, stb. Sajna már nincsenek meg, de nagyon szépek voltak, sose haraptak meg, és nagyon gyorsan tanultak (néha ijesztően, azt egy hét alatt megtanulták, mikor van etetés, és már verték a feszkót, ha nem kapták meg pontban akkor, ami járt).
Azok a megfoghatatlanok a mezei egerek :)
A fogságban született egerek nem ismerik a szabadságot, ezért majdnem teljesen úgy viselkednek mint a hörcsögök.
Persze ha van lehetőség, akkor próbálnak felfedezőútra menni, de mondom, csak annyira amennyire a hörcsögök. Kerestem/csalogattam elő én már a szobámban elmászkált egeret és hörcsögöt is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!