Mennyibe van manapság egy tengerimalac tartása?
Havonta kb. mennyit költesz a malacodra? :)
Megfordult a fejemben lehet veszek egyet :)
/ Kedves Kérdező, előbb kérdezdd meg az Anyukádat, h., megengedi-e!!!!!!!! /
Tisztelettel:
Tücsök........
hmhmez az előző.... xDD
am szentem nemsok szal nyugodtan vegyél:]
Gabiiiiii :D
Még nem kérdeztem meg :D de az előzőt is úgy vittem oda de utána már megszerette.
Ha te 500-600 forintot költesz havonta a malacodra, akkor nagyon sajnálom szegény kis dögöt!
Rengeteg zöldség kell neki, ami télen nagyon drága lehet. Minden nap kell ennie zöldet!!!
Ha egy malacod van, akkor egy kígyóuborkát kb 3 nap alatt tol be, a saláta is 2-3 nap, egy csomag répa kb 1-1,5 hét, de csak a zöldségekre felszámolhatsz havi minimum 600, de inkább 1000 forintot. Aztán ott van a széna, amit úgy zabál, mint mi a csokit :)
Nálunk kb 1,5-2 zacskónyit fogyaszt el havonta, azaz olyan 400-500 forint.
Aztán ott van a táp. Simán megeszik 2 zacskó tápot a hónap alatt, az már minőségtől függő, de egy jobb táp így havi 1200-2000 körül mozoghat.
+ a kiegészítők: dropsok, mézesrudak, rágófák, stb, az még minimum egy 500-as havonta, ha boldog malackát szeretnél.
Szóval ha a boldog és egészséges élethez szükséges létminimumot meg szeretnéd adni malackádnak, az minimum havonta 2.000 forint!
És akkor a forgácsot még bele sem számoltam...
De még mindig jóval kevesebb, mint egy macska vagy kutya tartási költsége.
Persze ha kertes házban laksz és termeltek zöldséget, az év nagy részében az nem gond, de télen igen!
Ha van asztalos ismerősötök, a forgács is olcsón beszerezhető.
Csak akkor vállaljatok állatot, ha a minimum szükségleteit tudjátok bíztosítani. Így fog hosszú és boldog életet élni + szeretni titeket :)
Köszönöm szépen:)
2000 Ft azért nem olyan sok havonta a forgács meg nem olyan drága.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!