Hogy szoktassam rá a törpenyulamat a csőrös itatóra?
Tegyél egy nagy követ a vizes tányérba.
A nyuszi elején ott van az orra, tehát tudja, hogy a golyós itatóban víz van.
Ha megnyugszik akkor játszani fog mindennel, gyorsan rájön, hogy az itató jó móka, lehet nyalogatni.
Bár nyilván az is jó móka, ha kiborítja a tányért és a gazdi beszélni kezd, pattan, és hoz másik vizet... :)
Nemrégiben érkezett hozzám 3 nyuszi (2 kicsi 1 nagy) akik csak tálból ittak egész életükben. Eléjük tettem a golyós itatót, eledelt és hagytam őket megszokni az új helyet. Másnap reggelelre láttam minden itatóból fogyott.
Tehát a nyúl nem h*lye, nem dacos, hogy "én abból biztos nem iszok" :) Ha szomjas és érzi a víz szagát inni fog belőle, mert más választása nincs. Nem fogja sanyargatni magát, mert "utálja" a golyós itatót, ösztönösen inni fog. Tehát nyugi, tedd be a golyós itatót és 2 napig én nem is próbálkoznék mással, rá fog jönni. üdv egy tenyésztő
Az enyém is inkább szomjan hal minthogy abból abból igyon:)
Köszönöm a válaszokat ki fogom próbálni a felszerelhetős tálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!