Nem tudom meg fogni a tengerimalacomat mit tegyek?
nem lehet, hogy rosszul, erősen fogod? nem bántottad esetleg? az enyém akkor viselkedik így, amikor "összekapunk" :)
próbáld uborkával magadhoz csalogatni, de ne érj hozzá. ha odamegy, végig fogd az uborkát, úgy egye (tehát ne dobd le elé, ne add a szájába, csak tartsd. vigyázz, mert rafinált és kitépi :) ). ezzel magadhoz szoktatod.
fájdalmai nincsenek?
Én csütörtökön hoztam el a kis tengerimalacot haza.
De előtte is, mióta megszületett, rendszeresen eljártam megsimogatni, beszélni hozzá, hogy engem is megszokjon.
Ez miatt hülyének néztek rendesen.
Viszont így, amikor elhoztam, csak a hely volt neki szokatlan. Viszont nagyon szelíd.
Oké, még nem jön magától oda hozzám, de ha meg akarom fogni, nem vad. A kezemből sem akar kiugrani.
Próbáld meg így elkapni: mindig elölről nyúlj felé, ne mögüle, vagy a háta felől. Mert ez utóbbi kettőt veheti támadásnak is. Én így hallottam. Ja, és óvatosan mozogj, ne legyen hirtelen mozdulat.
"Ha többet foglalkozunk vele, gyakran vesszük kézbe, jutalomfalatokkal magunkhoz csalogatjuk, gyakran az ölünkben etetjük, s beszélünk hozzá, lassan megszelídül.
Félénksége lassan feloldódik, felismeri hangunkat, bőrünk illatát érezve megnyugszik, s a simogatást, becézést sajátos mormogással jutalmazza. Egy idő után megszokja társaságunkat, s már nem rémül meg, amikor felvesszük.Mielőtt kivennénk ketrecéből, hanggal jelezzük közeledésünket. A tengerimalac hallása nagyon kifinomult, akár a lépéseinket is felismeri, s a másokétól megkülönbözteti. Két kézzel emeljük fel, gyengéden, de határozottan. Egyik kezünkkel nyúljunk a mellkasa alá, a másikkal a hátsó felét fogjuk meg."
Ezt itt olvashatod, minden más is rajta van ezen az oldalon, amit csak egy malacról tudni kell:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!