Ti mennyi és milyen zöldséget/gyümölcsöt szoktatok adni a tengerimalacotoknak?
Sárgarépát elég sokszor, abból szoktam a konvektoron szárítani is, és úgy a táphoz hozzákeverem.
Egyszerre 3-4 karikát kapnak fejenként.
Vagy egy-egy negyed almát, vagy 2-2 gerezd narancsot.
Egy nap kétszer kapnak, de mindig csak egyfélét, meg a tápot. Széna mindig van előttük.
Napközben egy kis marék friss fű, egy kis petrezselyemzöld, pitypang (lassan már lehet majd szedni azt is). A ragadós galaj már zöld, azt is imádják.
Meg persze jutalomfalatnak az uborka.
Sárgarépát, almát, uborkát, banánhéjat, narancsot vagy mandarint, paprikát (csípőset nem szabad, mert lemarja a nyálkahártyáját!), salátát.
Változó, mikor mennyit, nyilván nem túl sokat, de pl. 3 malacnak már beteszek 3 darabra törve egy egész répát, vagy egy fél almát, két kisebb vagy egy nagyobb banánhéjat.
köszönöm a válaszokat:)
és nektek előfordult már hogy ment a malac hasa?
mert én ettől egy kicsit félek
vagy csak akkor kell ettől tartanom ha túl sokat kapnak valamiből?
Ez enyém általában mindennap kap valami zoldséget. Széna mindig van elotte. Az elején egy nap 3-4 féle zoldseget adtam neki de felesleges.
Uborkát (1-2 vastagabb karikat), paprikát (par szelet paprikat) ,almát (fél almát), salátát meg répát (néha 1 egész répát) szoktam neki adni. Imádja! Sosem volt még hasmenése.
A tengerimalac imádja a narancsot, a szőre is szép fényes lesz tőle.
De nem kaphat sokat, mert savas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!