Mennyi zöldséget és gyümölcsöt tegyek a tengerimalacomnak? Ez az összeállítás jó? Pár szelet alma,4 karika sárgarépa,4 karika uborka és táp mellé
Nem nagyon. Szinte egy cukorbomba az egész.
pár szelet alma és 6 karika fehérrépa, másnap meg pár karika sárgarépa és 6 karika uborka. De még számos más variációt csinálhatsz több gyümölcsből-zöldségből.
Itt egy lista (bár ez nyuszis, de szerintem jó lesz), hogy miket adhatsz neki:
Mindig legyen előttük széna és víz, napi kb. 1,5-2 maréknyi táp.
Zöldség-gyümölcs pedig nem kell, hogy túl sok legyen, de napi szinten kaphatnak azért pl. banánhéjat, félalmát, fél répát, stb.
Fűevő állat, nem gyümölcs evő, magevő... Szóval az alap a széna legyen, aztán a tápból is inkább ami zöld, és aztán a zöldség, és aztán esetleg a gyümölcs. De ha megmondod a malacnak, hogy én akartam korlátozni az uborka adagját letagadom!!! :D
A lényeg, hogy csak annyit nasiztasd zöldséggel, hogy a széna még fogyjon. És ha nem vágómalac, akkor ne hízótápot adjál neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!