Terápiás állat?
Terápiás állatok szerintem azok, akikkel szemben, le tudod küzdeni a félelmeidet. Pl ha félsz a pókoktól és rádraknak egy pókot, megszoktatják veled, akkor a pók neked terápiás lesz. Minden állatot meg lehet szokni idővel, de ha alapból nem félsz tőle, akkor nincs szó terápiáról.
Az más tészta, hogy ha azért terápiás, mert szeretethiányod van és arra vágysz, hogy simizhes, gondozhass egy állatot, de arra bármelyik szőrös kis állat megfelel.
A görények általában harapnak, gazdát is, kevés a tényleg nyugodt, ölben üldögélő, terápiás célokra is alkalmas vadászgörény. Vannak ugyan "állatsimogatós görények", de még ők is kissé vadak, ha rosszul nyúlsz hozzá, sivalkodik. Bár keménykötésű kis fickók, de szerintem könnyebb kárt tenni ebnnük, mint például egy labradorban (nem értek a terápiás állatokhoz, természetesen lehet terápiás csivava is, akkor nem szóltam), és itt a mentálisan sérültekre gondolok elsősorban.
Ez nem azt jelenti, hogy nem képzelhető el terápiás görény, csak azt, hogy nagyon kevés az ilyen a fajon belül. A kutyáknál, macskáknál, lovaknál azért jóval nagyobbak az arányok. Illetve hogy olyan mértékben meg lehet nyugtatni, hogy tényleg ne reagáljon a negatív ingerekre, vagy csak finoman jelezzen, az számomra csodaszámba megy (csak kis komiszokkal találkoztam, bár volt egy lusta, simogatnivaló fiú is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!