Mennyire szelíd az aranyhörcsögötök?
Sziasztok!
Most kaptam aranyhörit...azt mondták a kisállatkereskedésben h "nagyon" vadak...
Pedig engem rögtön elfogadott, simogatni is lehet...szóval nem értem h miért ilyesztettek el ennyire ettől a rágcsálófajtától, amikor nem is harapnak?! Vagy csak az enyém ilyen barátságos?
És mit lehet neki enni adni?(úgy értem a magvakon kívül) Krumplit pl. lehet?
Köszike a válaszokat
Van aki azt mondja, hogy vad és van aki az ellenkezőjét.
Örülj, hogy a tiéd ilyen szelíd. :)
Krumplit csak főve lehet adni neki (nem sós vízbe főttet).
Adhatsz neki almát, barackot, paradicsomot, uborkát, körtét, dinnyét, sárgarépát, paprikát stb.
Egy pár link, amin találsz hasznos infót:
www.torpehorcsogok.freeweb.hu
www.ricanta.gportal.hu
www.horcsogok.gportal.hu
:)
Köszi a válaszokat...a hörikém még kölyök...de amikor a kereskedésben megfogta a csaj, olyat harapott bele...már azthittem h tényleg igazuk lesz, h engem is meg fog harapndosni,de szerencsére nem így lett :)én simizhetem, kivehetem...stb.És ennek persze örülök :)
ha jol viselkedel vele akkor szelid lesz
nekem volt egy horim aki a szamrol nyalogatta a fagyit es a csokit :d
sajna mar meghalt majdnem 5 evesen neha meg alud a nyakamon vagy hozzm bujt a hasamhoz es ugy szunyalt
Szia!
Nekem jelenleg 5 hörcsögöm van (szíriaiak egytől egyig). Az egyikőjük nem rég került hozzánk és még igen vad, de szelídül már, szelídül. :) A többi nagyon kezes, az egyikőjüknek fát lehet vágni a hátán, annyira szelíd :D.
Kis hörcsögöket szoktam eladni, saját szaporulatból és azokat is csak akkor szoktam eladni, ha már kezesek, nem harapnak. Kereskedésben gyakran iszonyú vad, harapós egyedek vannak. :S
Attól függ, hogy milyen volt az anya.
Üdv.: Nitta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!