Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacnak miket kell venni?

Tengerimalacnak miket kell venni?

Figyelt kérdés

Milyen játékokat?

És sztetek elég egy db tengerimalacnak egy 25 literes terrárium?

2009. aug. 23. 17:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább ketrecet javasolnék, jobban szellőzik, egy darab tengerimalacnak 80-as ketrec már jó. Ha már megszokta a környezetét, megszokott Téged, akkor lehet neki belerakni bűvóhelyet, házikót. Legyen itató, kajás tál, szénatartó.
2009. aug. 23. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Nem elég. Egy tengerimalacnak legalább egy 80cm-1m x 50cm-es ketrec kell, vagy terrárium. Azt olvastam, a ketrec jobb, mert a terráriumból nem lát ki, és sokkal vadabb lesz. (Állítólag nem lát át az üvegen.) Elég drágán lehet venni, 10-15 ezer forint. Játék nem kell neki, egy itató kell, egy-két etetőtál, esetleg ház, de nem mindenki szokott.

Itt tudsz utánaolvasni, meg vannak ingyen elvihető malackák, van, amihez ketrecet is adnak.

[link]

[link]

[link]

Mindenképpen olvass utána sokat, mielőtt veszel egy állatot!

2009. aug. 23. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
a fentieken felül kell neki valamilyen C-vitamin pótló, mert nem tudja magának előállítani ( a tengerimalac az egyetlen gerinces az emberen kívül, amelyik nem tud C-vitamint előállítani a szervezetében)
2009. aug. 23. 18:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 3 évig volt malackám. Játék tényleg nem kell neki, mert nem tud játszani.Viszont kell még neki itató, az a csepegtetős, viszont nem biztos hogy fogja is használni.(ebbe cseppentheted naponta a c-vitamin cseppeket, tényleg kell neki!) Ha nem iszik, mert ilyen is lehet, akkor nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell neki adni, szigorúan alaposan megmosva. Az utóbbi azért fontos , mert a kisemlősök közül nekik a leggyengébb az immunrendszerük, így a legapróbb probléma is végzetes lehet. Ja, és még valami!: Az alapfelszerelés része legyen egy kis házikó, vagy valamilyen búvóhely a ketrecben, amit bármikor elérhet, mert nagyon visszahúzódóak, és ha nincs hova elbújni, szabályosan depresszióssá válhat. Ha van ilyen búvóhelye, hamarabb megkedvel majd téged is, csak semmit sem szabad erőltetni, siettetni. Ha hallod hogy "burrog" (mintha dorombolna egy macska) akkor kezd megnyílni neked. Ha visít, akkor tuti éhes, vagy társaságra vágyik. Ha hátatfordít neked naphosszat akkor duzzog :D Különben imádni lehet őket! Ja és még egy jótanács: mielőtt hazaviszel egy malackát, csináltass allergiás vizsgálatot, habár még így is kialakulhat időközben :( Jobb előre tudni, mert aztán van sírás-rívás ha az allergiád miatt meg kell válni tőle (én így jártam). Ha lenne még kérdésed,szívesen válaszolok rá. Végül: www.tboe.hu (Tengerimalac Barátok Országos Egyesülete )
2009. aug. 23. 18:35
 5/7 anonim válasza:
szia nekem is malackám nem elég szerintem inkább ketrecbe tartsd de annak az a hátránya h kilöki néha a forgácsot de ha nagyon terráriumot akarsz vegyél nagyobbat de ha nem akarsz pénzt költeni a ketrecre építsd meg te enyém is ilyen 2500ft-ból olyan ketrece van az enyémnek aminek egy része füvesítve van és van benne egy kis medence is azon kívül meg egy nem érzi jól magát legalább kettő legyen legyen benne etető itató kisház FOGKOPTATÓ és nem fontos de nekem van egy függőágy játék meg nem kell neki
2009. aug. 23. 19:02
 6/7 anonim ***** válasza:

a legjobb a ketrec,mert az szellőzik!!ház az mindenképp kell!!etető,iató.itatónak elég valami kis játék csésze etetőnek meg valmi játék tál vagy ilyesmi!!én játéknak W.C.papír gurigát adtam!!azon át tudnak bújni és a fogukat is tudják vele koptatni!!;-)

És az interneten lehet rendelni ilyen játékokat pórázt w.c.-t.Én a petnet trixy internetes oldalon rendeltem jó áron játékokat,pórázt,w.c.-t meg ilyesmiket!!

2009. aug. 23. 20:48
 7/7 anonim válasza:
sziasztok én nem merek neki adni wc papír gurigát mert félek hogy ha megrágja lesz vmi baja tőle.megköszönném ha felvilágosítanátok h adhatok-e neki vagy sem . :)
2010. márc. 17. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!