Beteg, nem éhes vagy csak meg kell szoknia a környezetet?!
Okos vagy...krumplihéj?!!!
Meg mi ez a mag? Nem tudom felétek milyen egy tengerimalac, mert nálunk nem madár, az biztos.
Meg áll az eszem. Én a helyébe már feldobtam volna a pacskert.
Jaj, ne értsétek félre -.-""""
Unokahúgoméknak is van kettő, felnőttek. Minden zöldséget ÉS IGEN A KRUMPLIHÉJAT is megeszik -.- Semmi bajuk sem volt eddig tőlük, nem híztak el sosem, és nem is soványak -.- A magok alatt azt értem, mint például a napraforgómag, amit több blogon is láttam, hogy szeretik -.-
Ha az első malackád akkor a gemon.ro oldalt és annak a fórum részét nagyon alaposan át kéne tanulmányoznod. A Magyar Tengerimalac-védő Egyesület oldalán (facebook és honlap) nagyon hasznos és gyorsan átolvasható segítségeket találsz.
Fontos felhívni a figyelmedet néhány dologra:
-a tengerimalac nagyon fajtárs igénylő állat, tilos egyedül tartani! Vagy két azonos neműt vagy ivartalanított hímet kell nősténnyel.
-A tengerimalac nem madár tehát nem etetjük madáreledellel azaz magokkal. A magok csak hízlalják semmi! értékes tápanyag nincs bennük. A Versele-Laga Nature és Complete tápok valók nekik. A kukorica és szotyi a malackák életébe is kerülhetnek, akárcsak a krumpli evés. Igen a krumpli is szigorúan tilos hát még a mocskos koszos vegyszeres héja. Túl sok keményítőt tartalmaz, amit a malackák szervezete nem tud feldolgozni.
Attól hogy más helytelenül tartja a malackáit neked nem kell!!!
Azért retteg mert egyedül van és hirtelen egy számára ismeretlen világba csöppent. Ha ráadásul nem megfelelő a ketrec mérete (legalább 100*50-es) és nincs benne ház és egyéb rejtekhelyek soha nem lesz igazán boldog. De a legfontosabb a társ a számára.
A legfontosabb, hogy friss széna és víz mindig legyen előtte.
A krumplihéjat vedd ki, mert mérgező anyagot tartalmaz.
Én még hámozottan sem adok neki krumplit.
A legtöbb kereskedelemben kapható tengerimalac eledel magokból áll (bár tényleg nem ez az ideális).
Ha már azzal etetsz, jó ha a kukoricát nem viszed túlzásba, mert hízlal és a foga is könnyen beletörik a malacnak. A napraforgó héjastól szintén nem szerencsés, mert beleszorul a foga közé.
Nem kell megijedned, most még a malac van megijedve, majd feloldódik, csak sokat beszélj hozzá.
Egy azonos nemű társat igazán szerezhetnél mellé, arra van a legnagyobb szüksége.
Na, jobban van? :)
Csórikám fűevő állat, fűevő fogakkal, gyomorral, nem igazi disznó... Szóval SZÉNA, SZÉNA, SZÉNA, aztán fű alapú tengerimalac táp (többnyire zöld rudacska, vagy a Verselle Laga színezett Completje) aztán a zöldség, gyümi...
Pót-tesó ügyben a gemon fórumon érdeklődj! Ott segítenek ellenőrizni a nemi hovatartozását, nehogy véletlenül befedeztesd a picikét. Amíg ilyen kis rémült könnyen barátkozik, és gyorsan feloldódik, ha már nem lesz magányos. Ha a természetben marad egyedül, az a biztos halált jelentené számára, azért van ennyire megrémülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!