Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért harap a tengeri malacomé...

Miért harap a tengeri malacomés miért "kávéfőzőzik"? Miért sipol, ha nem éhes?

Figyelt kérdés

Arra volnék kíváncsi, hogy miért harap a malacom? Olvastam, h van h így köszönik meg, tudom, mert csinált olyan, de olyankor finoman harapdál és nyaldos. Arról is informálódtam, h allergiásak legtöbben, ha hátsórészüket simizik. Ez azért fura, mert anyukámat nagyon szereti és amikor a hasán fekszik és simizve van, teljesen szétnyúlik, de van h csak úgy egy pillanatra odakap és sem éppen finoman... és ez elég gyakran előfordul. Nemhinném h dominancia jelzés lenne, mert nemrég volt egy éves, szóval nem értem :/

A "kávéfőző" hangról azt olvastam, h olyankor csinálja, amikor ideges. Rotyog, vagy én nem tudom, hogy mondjam :D Viszont amikor anya odamegy hozzá beszélgetni, akkor is azt csinálja. Én azt hittem agresszív, de rendesen belekapaszkodott a ketrecbe és odament anyukámhoz, h közelebb legyen és "neki rotyogott" O.o jobban nem tudom leírni :D

Aztán a legfurább, hogy amikor anya elmegy az ajtó előtt valahova, akkor olyan hangot ad ki, mintha éhes lenne... de nem lehet, mert előtte jóllakott szénával, gyümivel, mindennel és amikor anya a közelben va mégis folyamatosan visít és sipol O.o

Köszi a válaszokat

2010. szept. 27. 21:11
 1/4 anonim ***** válasza:
A kotyogás társalgó, kedveskedő hang, a visítás is, ha nem éhes azért csinálja mert jelzi hogy vki bejött és örül neki, iletve haspókok és ha nem is éhes örülne egy kis extra finomságnak.
2010. szept. 28. 10:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm :D Akkor nem is annyira vészes a helyzet, mint gondoltam...

De igazából a legaggasztóbb az a harapás, amit nem értek :/

Volt, h úgy harapott meg, h vérzett a kezem... ilyenkor előfordult, h az orrára koppintottam, de olvastam, hogy nem olyanokat mint a kutyák és a macskák és ők nem tudják, h miért kapják, ha kapják... ezért annyira rosszul éreztem magam emiatt... :( Félek, h a malacom elvesztette a bizalmát irányomban :/ :(

2010. szept. 28. 13:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi volna, ha szereznél mellé társat? Egy nála fiatalabbat, de azonos neműt. Meglátod egész megváltozik a viselkedése.
2010. szept. 28. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:
hát a tengerimalac pedig csak végsőesetben harap de ha harap is így kell szeretni :D
2010. szept. 28. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!