Harmadikos gyereknek nyuszit, tengerimalacot, vagy más állatot javasoltok? Miért?
Elsősorban kézhez szoktatható állatka lenne jó, lakásban (gyerekszobában) tartható, és olyan, aminek nem rettentő drága a tartása.
A nyuszi és a tengeri malac került köztünk (anya és apa közt ) szóba: ketrec van, malacunk volt, és lehet simogatni, a tartása-gondozása egyszerű.
Lehetőség szerint a gyerek választja ki szombaton a kedvencét (szülinapi ajándéknak szánjuk), mi csak "terelgetjük".
Ha valaki leírja, milyen állata volt gyerekként, és mennyire szívesen tartotta, azt is megköszönöm.
Kertes házban lakunk: kutya-macska van, ezek tehát kilőve.
Nem tudom milyen szorgos lelkületű a gyermeked, de még nekem is nehezemre esik a nyúlszart és a nyúlhugyot összelapátolni. Fujj. (de ez egy nagy kannyúl)
előző voltam
Bármit is vesztek, készüljetek fel rá, hogy ti fogjátok takarítani, gondozni...
Volt törpenyulam és tengerimalacaim is.
A nyúl tényleg harap és alapos tisztítás mellett is rettentő büdös a vizelete.
A tengerimalac egy fokkal jobb szag tekintetében, viszont nagyon szelídek, jobban lehet őket simogatni.
Igazából az összes hobby rágcsáló közül szerintem ők a legszelídebbek.
Tartottam hörcsögöt, egeret, nyulat, patkányt és ezek közül csak a malacaim nem haraptak meg.
Jó, persze a többinél sem véres mészárlásra kell gondolni, a patkány pl. csak "megkóstolgatott", de a nyulam viszont durván oda tudott kapni, ha nem tetszett neki, mikor benyúltam hozzá.
Aki a patkányt írta nem mondott hülyeséget.
Nekem 4 volt és valóban nagyon édesek, de 10 év körüli gyermeknek nem vennék, mert ők is haraphatnak.
Köszönöm a válaszokat!
A ketrecben két tengeri malackát tartottunk, tehát elég nagy, centire nem tudom, "egy asztalnyi".
Azt tudjuk, hogy mi fogjuk takarítani, gondozgatni, stb.
Elsősorban a szülinapos választ majd magának állatot, elég rugalmasan állok a kérdéshez. Csak az érdekel, hogy ne legyen rettentő drága, és ne legyen madárpók. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!