Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Valaki tud segíteni?

Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

ha megengedik a szüleim szeretnék venni egy vagászgörényt. Lány legyen vany fiú??? mekkora ketrece lenyen???Hány évig élnek?? valaki valami szuber nevet tud írni??? még mit lehet adni neki a táp kívül???agreszív??? aki tudja mindezt az írjon.

Köszönöm!!!!!!!!!!!!!XD

2009. aug. 11. 11:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Amit először is el kell határozz: van e naponta (és lesz-e a jövőben is) napi 3 órád arra hogy vele foglalkozz??? Ez a fajta igényli ezt... Előfordulhat ha kellőképpen nem vagy vele, hogy egész éjjel zörögni fog a ketrecben... Egyébként napközben sokat alszik, de tényleg szüksége van a foglalkozásra. Görénytápokon kívül konzervet és húst is adhatsz neki, általában macskakonzerveket szoktat adni, abból is vmi jobb fajta , 80-90%hústartalmút. Alényeg hogy kiskorban kerüljön hozzád és szoktasd folyamatosan a kezedhez(először ajánlatos kesztyűben!!!!)... Különben vad marad és a későbbiekben is szét fog harapni mindenkit. Emelettt azt tudnod kell hogy nagy a hely igénye és egy ien ketrec 40-50 ezerbe is kerülhet felszereléssel!!! Egyébként egy Csincsilla is ari, és nem kell vele annyit foglalkozni mint egy görénnyel...Jól meg kell gondolni, nagyon sok vadászgörény szalaadgál a városban, mert vkinek nem jöött be....:(
2009. aug. 11. 11:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát a csincsillával legalább annyit kell foglalkozni, nekem van jó pár darab és nem is most kezdtem tartani őket:) Napi szinten kivenni, kiengedni futkosni, beszélni hozzá, simizni, mert különben depis lesz, nem eszik, nem iszik. A meleget nem viselik jól, nálam ezért lett klíma. A sok futkosás mellett kizárólag nagy, 120-160-as ketrecben érzik jól magukat. Viszont nem büdös mint a görény, sőt teljesen szagtalan állatok és egyáltalán nem harap. Értelmes, megtanulja a nevét, kb ugyanolyan játékokat lehet vele játszani, mint egy cicával. A görény is helyes állat, van egy-két ismerősömnek így sűrűn látom őket, de akármennyire is figyel a gazdi arra, hogy ápolt legyen, vagy a hímet ivartalanítsa, akkor is van egy jellegzetes szaga, amit nem mindenki visel el, lehet a szüleid sem. Valamint oltást kell kapjanak, ami a csineknél nem szükséges. Azért ezeket a dolgokat is említsd meg nekik. És természetesen bármelyik állat lehet beteg és akkor bizony állatorvoshoz kell vinni, ahol egy szimpla vizsgálat is min. 2 EFt. Nem tudom milyen korú vagy, de ha még iskolás, akkor azt is át kell gondolni, hogy amikor Te nem vagy otthon, a szüleid vállalják e helyetted az állat gondozását, és a vele való foglalkozást. Mert ha csak van szegény és téged pedig alig lát, akkor inkább ne vegyél.
2009. aug. 11. 11:35
 3/4 anonim ***** válasza:

A görénnyel annyi gond van, mint egy kutyával, vagy épp egy nyúllal.

Szeretnéd takarítani, etetni, szükség esetén fürdetni, megvenni(gondolom saját pénzből, mert nem hiszem, hogy a szüleid fizetik) az elég dága kajáját, a többi tízezer forintos cuccait, naponta sétáltatni, tanítani, gyakorlatoztatni?

Kiműttetni a bűzmirigyét?

Azt mondom, hogy inkább hörcsögöt tarts, azzal könnyebb bánni, de ott sem mindegy persze, hogy mennyit foglalkozol vele. A görény, a nyúl,a kutya, a macska nehezen kezelhető jószágok. A deguk, a csincsillák, a halak, és már az említett állatok odafigyelést és napi foglalkozást igényelnek. A hüllők,a görények, a kutyák és a macskák tartása pedig elképesztően drága tud lenni.

Szóval hörcsög. Szerintem.

2009. aug. 11. 13:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem kutyám(2) is,macskám(5) is,törpehörim(6) is van. Tényleg sokkal olcsóbb a hörit tartani.

Régen görciket tenyésztettünk, és tényleg elképesztő,hogy milyen drága mindez. Ne a nemét figyeld(úgyis ivartalanítani kell), hanem hogy szimpatikus,kedves jószág legyen.

A nőstény ha nincs ivartalanítva, és fedeztetve beteg lesz és meghal. A nem ivartalanított hím pedig nagyon büdös.

Ki kell operáltatni a bűzmirigyét is, ahogy ezt már előttem írták.

2009. aug. 14. 14:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!