Nyuszigazdik, segitetek?
Nem vagyok még nyuszigazdi, de hamarosan azzá válok:). Kutyát sajnos nem tudok bevállalni, macskát lakásban nem tudnám tartani, kint meg nem akarom, így a nyuszi mellett döntöttem.
Nekem oroszlánfejű törpenyulam lesz. Amúgy lakásban a különféle törpenyulakat szokták tartani. Az enyém is bent lesz, hogy a szobában, vagy az előszobában, azt még nem tudom, attól is fog függeni, hogy mennyire lesz zajos éjjel. (A hörcsögöm nem zavar, de a nyuszit majd meglátom-vagyis hallom:D). 100x50 cm-es ketrece lesz, már nézegettem több fajtát is, még nem döntöttem véglegesen egyik mellett sem. Valószínű netről fogom rendelni a ketrecet, meg egyúttal a többi kelléket is, mert nálunk állatkereskedésben elég drága. Meg persze mindennap kiengedem hosszabb időre.
Attól nem tartok, hogy büdös lesz, a vizelete erős szagú, de ha kell, mindennap takarítom majd.
Jah, igen, és a nyuszikat rendszeresen oltatni kell.
Olvasgass utána egy kicsit a neten, csomó oldalon írnak róluk. De majd biztos jönnek tapasztalt nyuszigazdik is, és írnak még okos dolgokat.
Nem az állat a büdös, hanem a vizelete. Ha rendesen van takarítva, használsz alomszagtalanítót, akkor nem lesz büdös. Ráadásul a nyuszi egy helyre pisil, ezzel is könnyíti a takarítást.
Itt részletesebben is utánaolvashatsz mindennek: [link]
2. vagyok. Itt nézegettem ketreceket, rengeteg féle van : [link] és a kiszállítás is korrekt, 5000 Ft felett már ingyen kihozzák. Abban a méretben, amit írtam (100x50), 10-15 ezer között vannak. Még nem döntöttem el, melyik lesz, a felszereltségtől függ, hogy mit veszek még hozzá (ház, tál, szénarács, itató stb., attól függően, hogy olcsóbb-e úgy, hogy üres ketrecet veszek+mellé a kiegészítőket, vagy felszerelve). Ezen kívül szállítóboxot akarok még mindenképp venni, meg majd még meglátom:).
A nyuszi tenyésztőtől lesz.
Én a 100x50-es ketrecet 3000 ft-ért vettem használtan jófogásról. Semmi baja nincs amúgy.
Én bent tartom, a törpenyulakat nem is szabad kint tartani, mert nagyon érzékenyek. Akár 1 kis huzattól is megfáznak, fülgyulladásuk lehet, stb.
Nekem ivartalanítottam bakom van, de sosem volt büdös! Rá kell szoktatni az alomtálcára, csak abba kell almot rakni, alomnak pedig a legjobb a fapellet. Fressnapf-ban pofátlanul drága! Vegyél tüzelőanyagként árult fapelletet, de nagyon fontos, hogy ne legyen átitatva semmivel, teljesen natúr legyen! 10-15 kg 1000 ft körül van és sokáig elég. Mi 1 éve vettünk 4 zsákkal és még nem fogyott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!